S. Lavrovas piktinasi JAV sprendimu neišduoti vizų rusų žurnalistams

Maskva griežtai sukritikavo Jungtines Valstijas dėl jų sprendimo neišduoti vizų rusų žurnalistams, planavusiems vykti į JT Saugumo Tarybos sesiją. „Mes to nepamiršime, mes to nedovanosime“, – sekmadienį prieš išvykdamas į Niujorką pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas. Jis kalbėjo apie „bailų“ Vašingtono sprendimą.

S.Lavrovas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
S.Lavrovas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 23, 2023, 8:31 PM

Rusija balandį, karo Ukrainoje įkarštyje, pagal rotaciją perėmė pirmininkavimą JT Saugumo Tarybai. S. Lavrovas vadovaus keliems aukščiausios JT institucijos posėdžiams JT būstinėje Niujorke. Pasak Rusijos užsienio reikalų viceministro Sergejaus Riabkovo, JAV, nepaisant „daugkartinių kontaktų pastarosiomis dienomis“, neišdavė vizų žurnalistams, kurie norėjo lydėti S. Lavrovą jo kelionėje į JAV.

„Tai skandalinga ir visiškai nepriimtina“, – pabrėžė S. Riabkovas. Rusija esą ras būdų, kaip „į tai reaguoti, jog amerikiečiai ilgai prisimintų, kad taip negalima“. Diplomatinis šaltinis, kurį cituoja naujienų agentūra „RIA Novosti“, pareiškė, kad JAV žurnalistai Rusijoje turėtų tikėtis „nemalonumų ir nepatogumų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.