E. Macronas sukritikavo Kinijos ambasadoriaus pareiškimą apie buvusias sovietines respublikas

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas sukritikavo Kinijos ambasadoriaus Paryžiuje teiginius dėl buvusių sovietinių respublikų suvereniteto ir pareiškė visišką solidarumą šioms šalims. „Manau, kad diplomatui nedera taip kalbėti, – sakė jis pirmadienį viršūnių susitikimo Belgijos Ostendės uostamiestyje kuluaruose. – Todėl reiškiu visišką solidarumą su šiomis šalimis“.

​Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2023, 8:56 PM

Prancūzijos užsienio reikalų ministerija įspėjo Kinijos ambasadorių Lu Shaye, „kad jo vieši pareiškimai turėtų atitikti oficialią jo šalies poziciją“.

Lu Shaye pareiškimai ir abejonės dėl buvusių sovietinių respublikų suvereniteto sukėlė ažiotažą tarptautinėje erdvėje. Atsakydamas į televizijos kanalo LCI žurnalisto klausimą, ar Krymas yra Ukrainos dalis, Lu Shaye teigė, kad svarbus požiūrio kampas. Žurnalistui įsikišus ir pareiškus, kad pagal tarptautinę teisę Krymas yra Ukrainos dalis, Kinijos diplomatas atsakė, kad pagal tarptautinę teisę buvusios sovietinės respublikos neturi jokio statuso, nes „nėra tarptautinės sutarties, kuri materializuotų jų suverenitetą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.