Tuniso karinis laivynas prie šalies krantų rado dešimtis kūnų

Tuniso karinis laivynas prie šalies krantų rado 31 žmogaus kūną. Tarp aukų yra ir du vaikai, pirmadienį pranešė Nacionalinės gvardijos atstovas.

Tuniso karinis laivynas prie šalies krantų rado 31 žmogaus kūną.<br>AP/Scanpix nuotr.
Tuniso karinis laivynas prie šalies krantų rado 31 žmogaus kūną.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2023, 3:53 PM

Kūnai be gyvybės ženklų rasti netoli įvairių vietų, įskaitant pakrantės miestus Sfaksą ir Mahdiją. Spėjama, kad žmonės kilę iš šalių, esančių į pietus nuo Sacharos. Kol kas neaišku, ar prieš tai kokius nors laivus su migrantais jūroje ištiko nelaimė.

Šiuo metu daug migrantų prastais laiveliais vėl leidžiasi pavojingu keliu Viduržemio jūra į Europą. Vis pasitaiko ir nelaimių. Jau savaitgalį Sfakse rasta 11 prigėrusių migrantų.

Nevyriausybinės organizacijos „Tuniso ekonominių ir socialinių teisų forumas“ (FTDES) duomenimis, šiais metais prie Tuniso krantų jau nuskendo beveik 200 žmonių. Italijos vidaus reikalų ministerija šiais metais suskaičiavo per 31 000 žmonių, laivais pasiekusių Italiją. Per tą patį praėjusių metų laikotarpį jų buvo 7 900. Tunisas jau laikomas svarbiausia tranzitine šalimi migrantams, vykstantiems į Italiją, ir lenkia Libiją.

Daugelis migrantų nori išvykti iš Tuniso, kai prezidentas Kaisas Saiedas vasarį paskelbė apie griežtesnes priemones prieš juos. Jis kaltino juos dėl smurto ir nusikalstamumo šalyje. Nuo tada padaugėjo ir priešiškumo bei rasistinių išpuolių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.