Ukraina sėkmingai evakavo iš Sudano 138 žmones, tarp jų yra užsieniečių

Ukraina surengė sėkmingą gelbėjimo operaciją, per kurią evakavo savo piliečius iš Sudano teritorijos. Iš viso buvo išvežti 138 žmonės, tarp jų yra užsieniečių.

Ukraina surengė sėkmingą gelbėjimo operaciją, per kurią evakavo savo piliečius iš Sudano teritorijos. Iš viso buvo išvežti 138 žmonės, tarp jų yra užsieniečių.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Ukraina surengė sėkmingą gelbėjimo operaciją, per kurią evakavo savo piliečius iš Sudano teritorijos. Iš viso buvo išvežti 138 žmonės, tarp jų yra užsieniečių.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2023, 10:40 AM

Tai antradienį pranešė portalas „rbc.ua“, remdamasis Gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos spaudos tarnyba.

Gautomis žiniomis, Vyriausioji žvalgybos valdyba koordinavo operaciją su Ukrainos prezidento biuru ir Užsienio reikalų ministerija.

„Surengta sėkminga gelbėjimo operacija, kurios tikslas buvo evakuoti taikius piliečius iš mūšių apimtos Sudano sostinės Chartumo“, – sakoma pranešime.

Iš ginkluoto konflikto zonos buvo evakuoti 87 Ukrainos piliečiai, daugiausia aviacijos specialistai – lakūnai, technikai ir jų šeimų nariai. Taip pat buvo evakuota Sakartvelo ir Peru piliečių.

„Iš viso buvo išgelbėti 138 piliečiai, tarp jų – 35 moterys ir 12 vaikų“, – pažymėjo Vyriausiosios žvalgybos valdybos atstovai.

Šiuo metu visi evakuotieji yra Egipto teritorijoje, jie saugūs.

„Jiems buvo suteikta reikiama medicinos pagalba, parūpinta maisto ir vandens. Ukrainos piliečiams padedama tvarkyti vizas ir dokumentus, jie tikisi netrukus grįžti į tėvynę“, – pridūrė pareigūnai.

Portalas primena, jog pirmadienį URM pranešė, kad Ukrainos ambasada Egipte ir kitos žinybos imasi aktyvių priemonių, siekdamos evakuoti ukrainiečius, atsidūrusius Sudane, kur vyksta karo veiksmai.

Balandžio 15 d. Sudano sostinėje Chartume ir daugelyje kitų miestų prasidėjo kovos tarp kariuomenės ir greitojo reagavimo pajėgų.

Konflikto aukomis jau tapo šimtai žmonių. Mūšiai sukėlė humanitarinę katastrofą, Chartume trūksta vandens, maisto ir vaistų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.