Rusijoje – didelis gaisras: ugnis sunaikino ištisus kaimus

Antradienį vakare Sverdlovsko srities Sosvos, Vysimės ir Taigovės kaimuose kilo gaisras. Beveik per parą ugnis sunaikino 110 pastatų, iš jų 108 gyvenamuosius namus, pranešė Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS.

Antradienį vakare Sverdlovsko srities Sosvos, Vysimės ir Taigovės kaimuose kilo gaisras.<br>Stop kadrai, lrytas.lt koliažas.
Antradienį vakare Sverdlovsko srities Sosvos, Vysimės ir Taigovės kaimuose kilo gaisras.<br>Stop kadrai, lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-04-26 10:21, atnaujinta 2023-04-26 12:33

Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerija pranešė, kad Sosvos kaime užsidegė 50 pastatų. Teigiama, kad buvo evakuoti vietos gyventojai, įskaitant 240 ten esančios medicinos ir pataisos įstaigos nuteistųjų.

Pranešama, kad gaisrai taip pat siautėja mažiausiai dešimtyje Uralo kaimų.

Rusijos valdžia tradiciškai tyli apie sužeistuosius ar žuvusiuosius. Tačiau vietos leidinys rašo apie mažiausiai vieną žuvusįjį – 62 metų Sosvos gyventoją. Žurnalistai pažymi, kad kai kurios teritorijos dėl gaisro virto kietais degėsiais.

„Žiežirbų beveik neliko. Visiškai sudegė centrinė gatvė, mokykla, ligoninė, kolonija. Buvo atsiųstos gaisrinės mašinos ir sraigtasparniai. Ir kokia prasmė? Gaisras tarsi nurimo, vėjas nurimo, bet apskritai tvyro visiškas siaubas. Žmonės perkeliami į mokyklas“, – cituojami portalo „E1.ru“ liudininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.