Autorė E. J. Carroll teisme patvirtino buvusi išprievartauta D. Trumpo: „Jis melavo ir sugriovė mano reputaciją“

Amerikiečių žurnalistė ir autorė E. Jean Carroll civiliniame procese Niujorke patvirtino savo kaltinimą buvusiam prezidentui Donaldui Trumpui, kad buvo jo išprievartauta.

Amerikiečių žurnalistė ir autorė E. Jean Carroll.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Amerikiečių žurnalistė ir autorė E. Jean Carroll.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2023, 3:27 PM

„Esu čia, nes Donaldas Trumpas mane išprievartavo“, – federaliniame teisme Manhetene trečiadienį sakė 79-erių moteris. E. J. Carroll prisiekusiesiems papasakojo, kaip dešimtojo dešimtmečio viduryje prabangiame Niujorko prekybos centre „Bergdorf Goodman“ sutiko D. Trumpą.

Žiniasklaidos magnatas esą žaismingai paprašė patarimo, kaip dovanai išrinkti moteriškų apatinių. Tačiau tuomet persirengimo kabinoje jis ją prispaudęs prie sienos. „Visu savo svoriu jis spaudė man krūtinę, – kalbėjo ilgametė žurnalo „Elle“ darbuotoja ir buvusi televizijos laidų vedėja. – Jis nutraukė man pėdkelnes. Aš jį nustūmiau“. Tačiau D. Trumpas ją tada išprievartavęs.

Paklausta, kodėl daugiau kaip 20 metų laukė, kad viešai prabiltų, E. J. Carroll sakė: „Aš bijojau Donaldo Trumpo. Man buvo gėda. Galvojau, kad tai mano kaltė“.

E. J. Carroll pirmą kartą apie kaltinimus išprievartavimu viešai prakalbo 2019 m., kai D. Trumpas buvo prezidentas. Respublikonas tada apkaltino ją melu ir pareiškė, kad ji ne jo „tipas“.

„Jis melavo ir sugriovė mano reputaciją, – teisme kalbėjo moteris. – Esu čia, kad susigrąžinčiau savo gyvenimą“.

Ji teigė žinanti, kad kiti žmonės yra patyrę blogesnių dalykų. Tačiau po šio incidento ji esą nebegalėjo gyventi seksualinio gyvenimo.

E. J. Carroll padavė D. Trumpą į teismą, reikalaudama neįvardijamo dydžio kompensacijos. Antradienį prasidėjęs civilinis procesas, pasak teisėjo Lewiso Kaplano, gali trukti nuo penkių iki dešimties dienų. Mažai tikėtina, kas teisme asmeniškai pasirodytų D. Trumpas. Jis nėra įpareigotas to daryti.

E. J. Carroll pradžioje apskundė D. Trumpą dėl šmeižto. Tačiau praėjusį lapkritį ji pateikė papildomą ieškinį dėl išprievartavimo. Tai tapo įmanoma dėl naujo Niujorko valstijos įstatymo, kuris leidžia spėjamoms išprievartavimo aukoms, nepaisant senaties, reikalauti iš prievartautojų materialinės kompensacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.