Pirmą kartą po sunegalavimo Turkijos prezidentas vėl pasirodė per televiziją

Sirguliuojantis Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas ketvirtadienį vėl pasirodė po dviejų dienų pertraukos ir tiesioginiu vaizdo ryšiu susitiko su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

R. T. Erdoganas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
R. T. Erdoganas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2023, 5:24 PM

Išblyškęs ir su maišeliais paakiuose 69 metų Turkijos lyderis buvo parodytas sėdintis už savo darbo stalo virtualioje ceremonijoje, kurios metu buvo atidaryta Rusijos pastatyta atominė elektrinė.

R. T. Erdoganas sustabdė visą kampaniją artėjant lemiamiems gegužės 14 dienos rinkimams Turkijoje, kai antradienio vakarą sunegalavo duodamas tiesioginį interviu televizijai.

Jis teigė, kad savaitės pradžioje, keliaujant tarp penkių miestų, kuriuose vyko mitingai ir viešųjų projektų pristatymai, jam sutriko skrandžio veikla.

Sveikatos apsaugos ministras Fehrettinas Koca ketvirtadienį sakė, kad R. T. Erdoganas susirgo „infekciniu gastroenteritu“ – ūmine liga, kurią sukelia virškinamojo trakto užkrėtimas.

Susirgęs R. T. Erdoganas buvo priverstas atšaukti trečiadienį vykusius renginius ir likti namuose, užuot vykęs į Viduržemio jūros pakrantę, kur buvo surengtas iškilmingas pirmosios Turkijos atominės elektrinės atidarymas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.