Rusijos okupuotas Nova Kachovkos miestas apšaudomas „intensyvia ugnimi“

Rusijos okupacinė valdžia pietų Ukrainoje šeštadienį pranešė, kad Ukrainos pajėgos „intensyvia artilerijos ugnimi“ apšaudė Nova Kachovkos miestą ir nutraukė elektros energijos tiekimą.

Rusijos okupacinė valdžia pietų Ukrainoje šeštadienį pranešė, kad Ukrainos pajėgos „intensyvia artilerijos ugnimi“ apšaudė Nova Kachovkos miestą ir nutraukė elektros energijos tiekimą.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Rusijos okupacinė valdžia pietų Ukrainoje šeštadienį pranešė, kad Ukrainos pajėgos „intensyvia artilerijos ugnimi“ apšaudė Nova Kachovkos miestą ir nutraukė elektros energijos tiekimą.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 29, 2023, 3:30 PM, atnaujinta Apr 29, 2023, 3:34 PM

Apšaudymas prasidėjo tą pačią dieną, kai Rusijos aneksuoto Krymo valdžia pranešė apie dronų ataką prieš degalų saugyklą ir Kyjivui rengiantis plačiai laukiamam kontrpuolimui prieš Maskvos pajėgas.

Nova Kachovka yra Rusijos kontroliuojamoje pietinio Chersono regiono dalyje, Dniepro upe aukštyn nuo Chersono miesto, iš kur Rusija pasitraukė praėjusių metų lapkričio mėnesį.

„Nova Kachovka ir aplinkinės rajono gyvenvietės yra labai intensyviai apšaudomos Ukrainos ginkluotųjų pajėgų artilerijos ugnimi“, – „Telegram“ pranešė okupacinė miesto valdžia, pridurdama, kad dėl artilerijos ugnies miestas „liko be elektros“.

Maskvos primesta valdžia paragino miesto gyventojus „išlaikyti ramybę“ ir teigė, kad elektros tiekimo atkūrimo darbai prasidės „pasibaigus apšaudymui“.

Nova Kachovka atiteko Rusijos pajėgoms jau pirmąją puolimo Ukrainoje dieną, 2022 metų vasario 24-ąją. Čia yra Kachovkos hidroelektrinės užtvanka – strateginis taikinys, užimtas pirmosiomis Maskvos puolimo valandomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.