Sudaną pasiekė pirmoji Raudono Kryžiaus humanitarinės pagalbos siunta

Sekmadienį Sudane nusileido pirmasis Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus komiteto lėktuvas su humanitarine pagalba.

​Sekmadienį Sudane nusileido pirmasis Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus komiteto lėktuvas su humanitarine pagalba.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
​Sekmadienį Sudane nusileido pirmasis Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus komiteto lėktuvas su humanitarine pagalba.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2023, 2:50 PM

Šalyje jau trečią savaitę vyksta mirtini susirėmimai tarp konkuruojančių generolų pajėgų.

„Aštuonias tonas sveriančiame humanitariniame krovinyje yra chirurginės priemonės, skirtos Sudano ligoninėms ir Sudano Raudonojo Pusmėnulio draugijos savanoriams“, – Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus komitetas pakomentavo iš Jordanijos į Port Sudaną atkeliavusią siuntą.

Balandžio 15 d. įsiplieskę susirėmimai pareikalavo daugiau kaip 500 gyvybių, tūkstančiai žmonių buvo sužeisti, o dešimtims tūkstančių teko palikti namus.

Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus komiteto vadovas Afrikos regionui Patrickas Youssefas žurnalistams sakė, kad Sudano Raudonojo Pusmėnulio draugija „bando pasiekti gatvėse esančius kūnus,“ kurie tebeguli sostinės gatvėse nuo pat susirėmimų pradžios.

Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, Chartume veikia tik 16 proc. ligoninių, daugelis jų per mūšius buvo apšaudytos.

Lėktuvas su siunta iš Jordanijos sostinės Amano nusileido rytiniame Port Sudano mieste, kuris, pasak P. Youssefo, šiuo metu yra vienintelis punktas, per kurį galima įvežti pagalbą Sudanui.

Pasak pareigūno, lėktuve esančių medicinos priemonių „pakaktų 1 500 pacientų būklei stabilizuoti“. Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus komitetas tikisi saugumo garantijų, kad galėtų siųsti pagalbą toliau, į Chartumą ir Darfūrą.

P. Youssef teigė, kad iš pradžių pavyko pasiekti Darfūrą, tačiau „priemonių nepakako, o į Chartumą negalėjome nieko pristatyti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.