D. Kuleba: Ukraina galėtų atidaryti Lvovo oro uostą, jei turėtų naikintuvų F-16

​Pakankamos oro gynybos priemonės leistų Ukrainai atidaryti Lvovo oro uostą. Tam reikia naikintuvų F-16.

 D. Kuleba.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 D. Kuleba.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 2, 2023, 4:14 PM, atnaujinta May 26, 2023, 5:24 PM

Tai antradienį televizijos kanalui „1+1“ pareiškė Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba, praneša portalas „rbc.ua“.

„Beje, jei mes turėtume F-16 ir jie patruliuotų Ukrainos padangėje, tai bent jau Lvovo oro uostą būti galima ramiai atidaryti ir apskritai dėl nieko nesijaudinti. Viskas dėl delsimo priimti teisingus sprendimus“, – sakė jis.

D. Kuleba prisiminė istoriją su sistemomis „Patriot“, kurių Ukraina prašė prasidėjus plataus masto karui, bet gavo tik po metų.

„Jei būtų iš karto davę, tai būtų sugriauta kur kas mažiau miestų ir energetikos objektų. Ta pati istorija kartojasi ir su F-16. Žinoma, norisi ateiti ir pasakyti: „Na, ko jūs delsiate, juk vis tiek tai padarysite“. Aš taip ir sakau, jei atvirai. Bet jie vadovaujasi savo sumetimais, savo logiką ir savo analize“, – teigė ministras.

D. Kuleba pakomentavo Europos saugios oro navigacijos organizacijos (Eurokontrolės) prognozę, kad skrydžiai virš Ukrainos gali būti ribojami iki 2029 metų.

„Čia Eurokontrolė pasiliko didelę atsargą, dėl visa ko“, – pareiškė D. Kuleba.

Anot jo, visi Ukrainoje nori, kad pradėtų veikti bent vienas oro uostas. „Bet tai saugumo klausimas,  ir ar oro linijos rengs skrydžius.  Todėl dirbame, norime, kad tai įvyktų kuo greičiau. Tačiau tai, kad Eurokontrolė išsakė pernelyg konservatyvią poziciją, yra neabejotina“, – pridūrė Ukrainos diplomatijos vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.