Briansko srityje antrą dieną iš eilės nuo bėgių nuvažiavo traukinys

Antradienį, antrą dieną iš eilės, su Ukraina besiribojančiame Rusijos regione, kaip teigiama, dėl sprogimo nuo bėgių nuriedėjo dar vienas krovininis traukinys.

Antradienį, antrą dieną iš eilės, su Ukraina besiribojančiame Rusijos regione, kaip teigiama, dėl sprogimo nuo bėgių nuriedėjo dar vienas krovininis traukinys.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Antradienį, antrą dieną iš eilės, su Ukraina besiribojančiame Rusijos regione, kaip teigiama, dėl sprogimo nuo bėgių nuriedėjo dar vienas krovininis traukinys.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 3, 2023, 8:07 AM

Rusijos teritorija ir 2014 metais Maskvos aneksuotas Krymas pastarosiomis dienomis nukentėjo nuo virtinės išpuolių.

Per pastarąsias keturias dienas dėl sprogimų nuo bėgių nuvažiavo du traukiniai, kaip įtariama, dronas pataikė į naftos produktų saugyklą Kryme ir sukėlė didžiulį gaisrą, o netoli Sankt Peterburgo buvo susprogdintos elektros linijos.

Smūgiai įvykdyti tuo metu, kai Rusija ruošiasi švęsti gegužės 9-ąją – sovietų pergalės prieš nacius minėjimo šventę, kuri tapo itin svarbi prezidento Vladimiro Putino valdymo laikotarpiu.

Ukraina laikosi įprastos pozicijos neprisiimti atsakomybės už išpuolius, kurie buvo įvykdyti tuo metu, kai Kyjivas skelbia, kad baigia rengtis pavasario kontrpuolimui.

Rusijos vakarinės Briansko srities gubernatorius Aleksandras Bogomazas antradienį teigė, kad traukinys nuvažiavo nuo bėgių dėl „nenustatyto sprogstamojo įtaiso“.

Pasak jo, sprogimas įvyko Snežeckajos stotyje, esančioje netoli regioninio centro Briansko, maždaug 370 tūkst. gyventojų turinčio miesto prie Ukrainos ir Baltarusijos sienos.

„Traukinio lokomotyvas ir keli vagonai nuvažiavo nuo bėgių“, – pranešė jis, pridurdamas, kad aukų nėra.

Pirmadienį per panašų sprogimą traukinys nuvažiavo nuo bėgių ir užsidegė netoli Unečos, tame pačiame regione, bet arčiau Ukrainos sienos.

Per daugiau nei metus trunkantį puolimą Kremlius stengėsi parodyti Rusiją kaip saugią, kol jos kariai kovoja Ukrainoje. Tačiau antradienį jis pripažino grėsmę saugumui.

„Be abejo, mes žinome, kad Kyjivo režimas, kuris stovi už daugelio tokių išpuolių – teroristinių išpuolių – planuoja tęsti šią liniją, – sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas. – Visos mūsų žvalgybos tarnybos daro viską, kas būtina saugumui užtikrinti“.

Geležinkelių sabotažas

Rusijos geležinkelių bendrovė taip pat išplatino pareiškimą, kuriame teigiama, kad traukinys nuvažiavo nuo bėgių dėl „neįgaliotų asmenų įsikišimo į geležinkelių transporto darbą“. Apie sprogstamąjį įtaisą jame neužsimenama.

Valstybinis operatorius nurodė, kad incidentas įvyko 19.47 val. vietos laiku (16.47 Grinvičo laiku) tarp Snežeckajos ir netoliese esančio Belyje Berega kaimo. Pasak pranešimo, nuo bėgių nuvažiavo priekinis traukinio lokomotyvas ir „apie 20 vagonų“, o geležinkelio eismas tame ruože sustabdytas.

Nuo karo pradžios būta daug pranešimų apie sabotažą Rusijos geležinkeliuose, tačiau šią savaitę pareigūnai išpuolius patvirtino pirmą kartą.

Balandžio viduryje nepriklausomos žiniasklaidos priemonės „Mediazona“ paskelbtais skaičiavimais, nuo rudens maždaug 20-yje šalies sričių buvo sulaikyti daugiau kaip 65 žmonės, iš jų – trečdalis nepilnamečių, vien tik dėl kaltinimų geležinkelių sabotažu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.