Kibirkštys tarp JAV ir Ukrainos: V. Zelenskis tikina nežinojęs apie nutekintus Pentagono dokumentus

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis apie slaptų JAV žvalgybos dokumentų nutekėjimą sužinojo iš žiniasklaidos.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis apie slaptų JAV žvalgybos dokumentų nutekėjimą sužinojo iš žiniasklaidos.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis apie slaptų JAV žvalgybos dokumentų nutekėjimą sužinojo iš žiniasklaidos.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-05-03 08:43

Interviu laikraščiui „The Washington Post“ jis teigė, kad su Baltaisiais rūmais nesikalbėjo apie masinį visiškai slaptų dokumentų nutekinimą.

„Nei iš Baltųjų rūmų, nei iš Pentagono informacijos iš anksto negavau. Mes tokios informacijos neturėjome. Tai neabejotinai bloga istorija“, – sakė V. Zelenskis.

Prezidentas teigė, kad šis nutekinimas nenaudingas Ukrainai, taip pat Baltųjų rūmų ir JAV reputacijai. Paklaustas, ar dėl to nesusilpnėjo pasitikėjimas tarp šalių, V. Zelenskis atsakė: „Aš negaliu rizikuoti mūsų valstybe“.

Prezidentas teigė, kad asmeninių jausmų demonstravimas nėra vertas galimos žalos JAV paramai.

„Kai galiu kalbėti atvirai, taip ir darau. Tačiau yra didelė rizika. Jei tai būtų mano karas su V. Putinu ir mūšio lauke būtume dviese, visiems pasakyčiau, ką apie juos galvoju. Bet čia istorija šiek tiek kitokia. Mes visi esame atsakingi“, – pridūrė jis.

Parengta pagal „Unian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.