B. Obama klausytojams Berlyne: mus išgelbės protingas jaunimas

Buvęs JAV prezidentas Barackas Obama trečiadienio vakarą Berlyno auditorijai sakė, kad, nepaisant daugybės iššūkių, su kuriais susiduria pasaulis, jo „viltis“ – atviras ir išmintingas jaunimas, kurį sutinka keliaudamas.

B.Obama.<br>AP/Scanpix nuotr.
B.Obama.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 4, 2023, 9:46 AM

Buvęs pirmasis juodaodis JAV prezidentas B. Obama, 2017 metais baigęs eiti pareigas po dviejų kadencijų, daugeliui kairiųjų politinių pažiūrų žmonių vis dar yra beveik roko žvaigždė.

Pastaruoju metu jis už užmokestį skaito kalbas, pavadintas „Vakaras su prezidentu Baracku Obama“, kuriose paliečia politikos, lyderystės ir šeimos gyvenimo temas. Savaitgalį jis lankėsi Ciuriche, o kovo mėnesį buvo Australijoje.

Berlyno 17 tūkst. vietų „Mercedes-Benz“ arenoje B. Obama buvo sutiktas audringais plojimais. Bilietai į renginį kainavo nuo 61 iki 550 eurų.

Jis perspėjo dėl visuomenės poliarizacijos, pažymėdamas, kad antradienį vakarieniavo su buvusia kanclere Angela Merkel, o trečiadienį pietavo su dabartiniu kancleriu Olafu Scholzu. Abu jie yra iš dviejų skirtingų partijų, bet turi tas pačias pagrindines vertybes, sakė B. Obama renginyje, kurį vedė televizijos laidų vedėjas Klaasas Heufer-Umlaufas.

44-asis JAV prezidentas taip pat pasmerkė dezinformacijos plitimą, sakydamas, kad kai kurie žmonės tiki viskuo, ką mato „TikTok“.

B. Obama išsakė savo nuomonę politiniais klausimais – nuo klimato kaitos iki politinės lyderystės. Tai darydamas jis su meile užsiminė apie savo šeimą, sakydamas, kad, žmonos nuomone, jis klysta „10 kartų“ per dieną.

„Man vilties teikia ateinanti karta, – sakė jis. – Keliaudamas po pasaulį pastebiu, kad ši jaunų žmonių karta yra protinga, idealistiška ir novatoriška. Kaip jau sakiau, jie iš prigimties linkę tikėti visų žmonių vertingumu“.

„Jie vertina įvairovę. Jie nesprendžia apie žmones pagal jų odos spalvą ar seksualinę orientaciją. Jie labiau rūpinasi aplinkosauga. Jie turi vertybių, kurios mus išgelbės“, – sakė jis.

61 metų B. Obama Berlyne yra pasakęs dvi svarbias politines kalbas. Per 2008 metų rinkimų kampaniją jis kreipėsi į maždaug 200 tūkst. žmonių iš Berlyno pergalės kolonos. Vėliau, jau būdamas prezidentu, 2013 metais jis sakė kalbą stovėdamas priešais kultinius Berlyno Brandenburgo vartus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.