ES perspėjo Maskvą nepasinaudoti bepiločių orlaivių „ataka“ karui išplėsti

Ketvirtadienį Europos Sąjungos (ES) užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis perspėjo Maskvą nepasinaudoti tariama bepiločių orlaivių ataka, jos teigimu, nukreipta į Kremlių, siekiant išplėsti karo veiksmus Ukrainoje.

J.Borrellis. ES perspėjo Maskvą nepasinaudoti bepiločių orlaivių „ataka“ karui išplėsti.<br>EPA-ELTA nuotr.
J.Borrellis. ES perspėjo Maskvą nepasinaudoti bepiločių orlaivių „ataka“ karui išplėsti.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-05-04 16:50

„Raginame Rusiją nenaudoti šio tariamo išpuolio kaip dingsties išplėsti karą“, – prieš ES ministrų susitikimą Briuselyje žurnalistams sakė J. Borrellis.

„Mums kelia nerimą, kad tuo galima pasinaudoti pateisinant didesnę žmonių mobilizaciją, daugiau karių, daugiau puolimų prieš Ukrainą“, – sakė jis.

J. Borrellis pridūrė girdėjęs Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį neigiant, kad ataką, Rusijos teigimu, įvykdytą ankstyvomis trečiadienio valandomis, surengė Ukraina.

Maskva pranešė, kad priešlėktuviniai daliniai numušė bepiločius orlaivius, ir tvirtino, jog tai buvo pasikėsinimas į Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, bet jis Kremliuje nenakvoja.

J. Borrellis sakė: „Klausiau prezidento Zelenskio; prezidentas Zelenskis aiškiai pasakė, kad Ukraina nesusijusi su išpuoliais, jie gina savo šalį, tačiau kovoja savo žemėje, Rusijos žemės nepuola“.

Buvusį Rusijos prezidentą Dmitrijų Medvedevą, trečiadienį raginusį „fiziškai pašalinti“ V. Zelenskį už tariamą dronų ataką, J. Borrellis kritikavo kaip „įžūlų seną kvailį“.

Atsakydamas į J. Borrellio perspėjimą, D. Medvedevas angliškai tviteryje parašė, kad tariamas išpuolis skirtas „būtent konflikto eskalavimui ir į tai atves“. „Būtent to nori Vašingtonas ir daugelis bukagalvių Briuselyje“, – parašė D. Medvedevas.

Baltieji rūmai trečiadienį pareiškė, kad Kremlius „meluoja“ kaltindamas Vašingtoną, kad tariamą bepiločių ataką suplanavo JAV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.