V. Orbanas: karo nebūtų, jei D. Trumpas būtų Amerikos prezidentas

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas pareiškė, jog „jei Donaldas Trumpas šiandien būtų Amerikos prezidentas, tai Rusijos ir Ukrainos karas nebūtų kilęs“, praneša portalas „444.hu“.

 D. Trumpas ir V. Orbanas.<br>CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix nuotr.
 D. Trumpas ir V. Orbanas.<br>CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 4, 2023, 5:22 PM

Vengrijos vyriausybės vadovas kalbėjo Konservatyvių politinių veiksmų konferencijoje (CPAC). Jis paragino D. Trumpą vėl balotiruotis į JAV prezidentus ir „padaryti Ameriką didžią“.

Pasak V. Orbano, Vengrija yra inkubatorius, kur išbandoma konservatyvi ateities politika. „Čia ne tik buvo kalbama apie pergalę prieš liberalus, bet ir jos siekiama“, – teigė jis. Anot premjero, iki 2015 metų niekas pasaulyje nesidomėjo tuo, ką daro Vengrijos vyriausybė.

„Už pasaulinę Vengrijos eksperimento šlovę mes esame dėkingi George`ui Sorosui“, – ironizavo V. Orbanas.

Anot jo, įtempta politinė kova Europoje artimiausiais mėnesiais bus susijusi su tuo, kad Briuselis nori atimti iš šalių nepriklausomą užsienio politiką.

Kaip jau buvo pranešta, buvęs Baltųjų rūmų šeimininkas D. Trumpas žurnalistams pareiškė, jog jei jis vis dar būtų JAV prezidentas, tai karą Ukrainoje užbaigtų per 24 valandas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.