Piratų užgrobtame laive – į nelaisvę patekę lietuviai: vykdoma jų gelbėjimo operacija

Lietuva vykdo kovo pabaigoje piratų pagrobtų lietuvių gelbėjimo darbus, praneša Lietuvos Respublikos Vyriausybės kanceliarijos Nacionalinis krizių centras.

Nurodoma, kad informacija Lietuvos institucijoms apie lietuvius nelaimėje yra žinoma nuo pirmųjų įvykio dienų.<br> AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Nurodoma, kad informacija Lietuvos institucijoms apie lietuvius nelaimėje yra žinoma nuo pirmųjų įvykio dienų.<br> AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 5, 2023, 1:54 PM, atnaujinta May 5, 2023, 4:24 PM

Kaip skelbiama pranešime, informacija Lietuvos institucijoms apie piratų pagrobtame laive buvusius du lietuvius yra žinoma nuo pirmųjų įvykio dienų.

Pranešama, kad gelbėjimo operacija pradėta iškart gavus pranešimą iš tarptautinių partnerių. Tarnybos palaiko nuolatinį ryšį su artimaisiais, jiems teiktos būtinos konsultacijos ir informacija apie veiksmus, kurie būtini vykdant įkaitų išlaisvinimo darbus.

Institucijos deda visas pastangas, kad Lietuvos piliečiai kuo skubiau būtų išlaisvinti ir saugiai pargabenti namo.

Pasak Nacionalinio krizių centro, vadovaujantis tokių įvykių pasauline praktika, siekiant nepakenkti gelbėjimo darbams ir nesukelti pavojaus įkaitais paimtų lietuvių sveikatai bei gyvybei, apie jų eigą teikiama minimali informacija.

Laive „Monjasa Reformer“ piratai išsilaipino kovo 25 dieną. Tuo metu jame buvo 16 įgulos narių, skelbia portalas tv3.lt. Dalį įgulos narių išgelbėjo prancūzų karinis laivas. Išgelbėtieji pranešė, kad „piratai pagrobė šešis įgulos narius“.

Pridedama, kad su Liberijos vėliava plaukiojantis danų tanklaivis buvo rastas prie San Tomės ir Prinsipės krantų Gvinėjos įlankoje. Jį prancūzų patruliniam laivui pavyko rasti pasitelkus droną. Jį radęs patrulinis laivas „Premier Maitre L'Her“ dalyvauja Prancūzijos kovos su piratavimu misijoje „Corymbe“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.