R. Sunakas: karaliaus karūnavimas – tai didinga mūsų istorijos išraiška

Karaliaus Karolio karūnavimas yra ne tik „reginys“, bet ir „didinga istorijos išraiška“, sakė Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Rishis Sunakas artėjant vienam iš archaiškiausių britiškų ritualų.

Rishi Sunakas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Rishi Sunakas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2023, 11:33 AM

JK premjeras, kuris šeštadienį bus tarp partijų lyderių ir aukšto rango asmenų Vestminsterio abatijoje, sakė, kad tai yra proga „vilčiai ir optimizmui“ dėl ateities.

„Karaliaus Karolio III ir karalienės Kamilos karūnavimas bus ypatingo nacionalinio pasididžiavimo akimirka“, – sakė R. Sunakas.

„Kartu su draugais iš visos Sandraugos ir kitų šalių švęsime mūsų didžiosios monarchijos ilgaamžiškumą, jos pastovumą, atsidavimą pareigoms ir tarnystę kitiems.

„Jokia kita šalis negalėtų surengti tokio akinančio reginio – procesijų, iškilmių, ceremonijų ir gatvės vakarėlių.

„Tačiau tai ne tik reginys. Tai didinga mūsų istorijos, kultūros ir tradicijų išraiška. Ryški mūsų šalies šiuolaikiškumo demonstracija ir puoselėjamas ritualas, per kurį užgimsta nauja era.

„Abatijoje, kurioje monarchai buvo karūnuojami beveik tūkstantį metų, pirmą kartą svarbų vaidmenį atliks visų tikėjimų atstovai“, – kalbėjo R. Sunakas.

„Švęskime šį savaitgalį didžiuodamiesi tuo, kas esame ir už ką kovojame. Žvelkime į ateitį su viltimi ir optimizmu ir kurkime naujus prisiminimus, kad galėtume savo anūkams pasakoti apie dieną, kai susirinkome kartu giedoti „Dieve, saugok karalių“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.