Vengrijos užsienio reikalų ministras apkaltino JAV ambasadorių karo propaganda

Vengrijos užsienio reikalų ministras Peteris Szijarto apkaltino JAV ambasadorių Vengrijoje Davidą Pressmaną karo kurstymu. Apie tai pranešė Vengrijos leidinys „Telex“.

Peteris Szijarto.<br>AP/Scanpix nuotr.
Peteris Szijarto.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-05-06 09:34

„Jungtinės Valstijos akivaizdžiai bando įstumti Vengriją į karo stovyklą, tačiau Vengrija priklauso pasaulinei taikos šalininkų daugumai“, – sakė P. Szijarto penktadienį spaudos konferencijoje. Pasak jo, D. Pressmanas garsėja karo propaganda.

Pažymima, kad JAV ambasadorius susitiko su pabėgėliais ir humanitarinės pagalbos savanoriais prie Ukrainos sienos.

Nuo karo pradžios P. Szijarto penkis kartus lankėsi Rusijoje aptarti energetikos klausimų, tačiau nė karto nesusitiko su savo kolega iš Ukrainos Dmytro Kuleba. Kol kitos šalys renkasi nepriklausomybę nuo Rusijos energetikos, Vengrija stiprina ryšius su Rusijos energetikos milžine „Gazprom“.

P. Szijarto teigė, kad jis siunčia ambasadorius į kitas šalis „gerinti dvišalius santykius, o ne laikyti save protingesniais už vietinius gyventojus“.

„Suprantame, kad ambasadorius Pressmanas mano, jog turėtume spręsti karo klausimus, – sakė Užsienio reikalų ministerijos vadovas. – Štai kodėl jis užsiima karo propaganda. Tai matyti jo plakatuose, jo pareiškimuose, jis yra karo propagandos ekspertas. Bet mes nenorime viso to, nes nenorime turėti reikalų su karu, norime turėti reikalų su taika“.

„Ukrinform“ primena, kad ambasadorius D. Pressmanas, kuris šias pareigas eina nuo 2022 metų rugsėjo, ne kartą kritikavo Vengrijos vyriausybę ir užsienio reikalų ministrą P. Szijarto dėl jų atvirai prorusiškos pozicijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.