Estija: gegužės 9-ąją ant Narvos pilies sienos atsirado plakatas su užrašu „Putinas – karo nusikaltėlis“

Antradienį, gegužės 9-ąją, ant Narvos pilies sienos atsirado plakatas su Rusijos prezidento Vladimiro Putino atvaizdu ir užrašu „Putinas – karo nusikaltėlis“.

Antradienį, gegužės 9-ąją, ant Narvos pilies sienos atsirado plakatas su Rusijos prezidento Vladimiro Putino atvaizdu ir užrašu „Putinas – karo nusikaltėlis“.<br>Soc. tinklų nuotr.
Antradienį, gegužės 9-ąją, ant Narvos pilies sienos atsirado plakatas su Rusijos prezidento Vladimiro Putino atvaizdu ir užrašu „Putinas – karo nusikaltėlis“.<br>Soc. tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2023, 2:06 PM

Kaip praneša portalas ERR, šią akciją surengė Narvos muziejus. Plakatas iškabintas toje pilies pusėje, kuri matoma iš Rusijos Ivangorodo miesto.

„Tai ne provokacija, o iš anksto muziejaus ir organizacijos „Propastop“ suplanuota instaliacija, kuri kabės kelias dienas. Ji nedviprasmiškai primena, kad čia, per Narvą, eina valstybės siena. Plakatas yra ant sienos, virš kurios plevėsuoja Estijos vėliava. Turime prisiminti, kad vyksta plataus masto karas, kurį pradėjo Putinas. Mes nusprendėme, kad būtina surengti šią instaliaciją ir priminti, jog viskas turi savo kainą“, – sakė žurnalistams Narvos muziejaus direktorė Marija Smorževskich-Smirnova.

Pranešama, kad ant tilto per Narvos upę įvyko Estijos ir Rusijos pasieniečių susitikimas. Jis buvo surengtas Rusijos atstovų iniciatyva. Rusai pareikalavo plakatą nukabinti, bet Estijos pareigūnai atsisakė tai padaryti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.