Europos Komisijos pirmininkė U. von der Leyen atvyko į Kijevą

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen atvyko į Kijevą, kad kartu su ukrainiečiais atšvęstų Europos dieną ir pademonstruotų, jog Ukraina yra bendros Europos šeimos dalis.

Ursula von der Leyen.<br>EPA-ELTA nuotr.
Ursula von der Leyen.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2023, 11:16 AM, atnaujinta May 9, 2023, 11:17 AM

EK vadovė apie tai pranešė savo socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje.

„Gera vėl būti Kijeve, kur kasdien ginamos mums svarbios vertybės. Tad čia labai tinkama vieta švęsti Europos dieną. Sveikinu prezidento Zelenskio sprendimą gegužės 9-ąją švęsti Europos dieną ir čia, Ukrainoje“, – pabrėžė U. von der Leyen.

Kaip praneša „European Newsroom“ korespondentas, prieš pradėdama vizitą U. von der Leyen kalbėjo apie svarbiausius jo tikslus.

„Labai sveikinu prezidento Zelenskio sprendimą gegužės 9-ąją paskelbti Europos diena. Ukraina yra mūsų europinės šeimos dalis. Mano buvimas Kijeve šiandien, gegužės 9-ąją, yra simbolinis, bet jis taip pat yra labai svarbios ir praktinės realybės ženklas: ES daugeliu klausimų dirba petys į petį su Ukraina“, – pabrėžė U. von der Leyen.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.