Netoli Bachmuto „Wagner“ samdiniai kankino rusų kareivį, kurį supainiojo su Ukrainos žvalgybos pareigūnu

Rusijos privačios karinės grupės „Wagner“ samdiniai kankino netoli Bachmuto tarnavusį rusų karį, supainioję jį su Ukrainos žvalgybos pareigūnu, pranešė „Meduza“.

J. Prigožinas ir „Wagner“ samdiniai.<br>Stop kadras.
J. Prigožinas ir „Wagner“ samdiniai.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2023, 11:06 AM, atnaujinta May 10, 2023, 11:07 AM

Nukentėjęs kovotojas Tetragramatonas Zaruyaras Ar-Rahimas leidiniui pasakojo, kad jis priklausė rusų kareivių grupei, kuri turėjo pakeisti „Wagner“ kovotojus prie Bachmuto.

Jis pasakojo, kad buvo neįgalus, ir norėdamas vykti kariauti į Ukrainą, pasikeitė pavardę ir gavo naują pasą. Anksčiau jis buvo Kamilovas Aleksejus Rachimovičius, o 2022 m. rugpjūtį tapo Tetragramatonu Zaruyaru Ar-Rahimu. Pasak jo, medicinos komisija neturėjo jokių duomenų apie Tetragramatoną.

Rusas paaiškino, kad mėgo ezoteriką, išpažino vedizmą ir slavų tikėtjimą ynglizmą, todėl pasirinko sau šį vardą. Kadangi Tetragramatonas yra nevartotinas Dievo vardas, kariuomenėje jam buvo suteiktas šaukinys „Gramofonas“.

T.Zaruyaras Ar-Rahimas taip pat pridūrė, kad į karą išėjo, nes jam pažadėjo sumokėti 160 tūkst. rublių, o 2023 m. sausį pasirašė sutartį su Rusijos gynybos ministerija.

„Na, norėjau pažiūrėti, kokios tai ginkluotosios pajėgos, kurios beveik pamiršo, kaip kariauti. Kai tik supratau, kur esu, norėjosi verkti...“ – pridūrė jis.

Bachmute jis priklausė trečiojo armijos korpuso 72-osios brigados Tatarstano batalionui „Alga“, kur tarnavo žvalgybos būrio vadu.

Kareivis pranešė, kad į karą pasiėmė amuletus: sidabrinį aštuonbriaunį kryžių, taip pat amuletą su žeme, padarytą iš petnešų.

T.Zaruyaras Ar-Rahimas pasakojo, kad balandžio 8 d. batalionas atvyko netoli Bachmuto, kad pakeistų „Wagner“ pozicijas. Samdinys, su kuriuo dieną prieš tai susitiko perkrovimo punkte, sakė, kad balandžio 14 d. „baigiasi „muzikantų“ sutartis su Gynybos ministerija“.

Vakare jis pamatė, kad kelyje į Bachmutą vyksta technikos perkėlimas, kaip jis manė, ukrainiečių. Pakeliui į vadavietę jis užėjo į žeminę „susipažinti su vaikinais iš remonto kuopos“, kurie supainiojo jį su ukrainiečių šnipu.

T.Zaruyaras Ar-Rahimas buvo įtariamas, nes tik prieš metus pasikeitė pasą, be to, pas jį buvo rastas Ukrainos savanorių korpuso kovotojo trofėjinis ženklelis.

Anot jo, tada atėjo „Wagner“ kovotojas, patikrino dokumentus ir kažko paklausė per radiją, o jie jam pasakė: „Tai kažkoks gaidys“.

T.Zaruyaras Ar-Rahimas pasakojo, kad vėliau atvažiavo likusieji „Wagner“ samdiniai, uždėjo jam ant galvos maišą, susuko jį į „kokoną“, įmetė į automobilį ir kažkur išvežė.

Okupantas pasakojo, kad „Wagner“ kovotojai jį vežė per rūsius, kur jį mušė ir tardė. Viename iš rūsių jam peiliu dūrė į dešinę akį, o paskui akis ištepė kažkokia chemine medžiaga. Kitame rūsyje bandyta gąsdinti ugnimi.

„Jie pradėjo kažką pilti man ant viršugalvio, aš visas sušlapau – ir jaučiau, kad nuo manęs sklinda benzino kvapas. Čia kitas „Wagner“ kovotojas spustelėjo žiebtuvėlį. Ir taip spragsėdamas jis uždavinėjo klausimus. Klausė, ką žinau apie specialųjį „Kraken“ padalinį. Galbūt, jie manė, kad aš iš ten. Jie mane išrengė, paliko su apatiniais ir įmetė į šaltą rūsį“, – sakė jis.

Kartu T.Zaruyaras Ar-Rahimas pažymėjo, kad „visa tai akivaizdžiai darė ne žmonės“.

„Taigi jie visą naktį vedžiojo mane iš kankinimų į kankinimus ir vežė į tardymus. Iš viso buvo keturi punktai. Visi šie žmonės niekaip neprisistatė. Jie su manimi nesikalbėjo, išskyrus apklausas. „Aš sakau:“ Gyvas. „ Jis nesišaipė – tiesiog privertė sugiedoti Rusijos himną: gal tikrino, ar žinau žodžius. Taigi iš pradžių aš jam giedojau SSRS himną, o paskui Rusijos. Kol važiavome, jis klausėsi“, – pasakojo jis kariškai.

Pasak T.Zaruyaras Ar-Rahimo, jie taip jį persekiojo, kol pastebėjo, kad jam kažkas su akimis, tada užrišo jas tvarsčiu ir vėl pasodino į rūsį.

Rusas pasakojo, kad paskutinis tardymui vadovavęs „Wagner“ tardytojas paklausė, ar jis neturi pretenzijų „Wagner“ grupei, ir pasiskundė, kad dėl jo nemiegojo visą naktį – „dirbo“.

Dėl to šis kovotojas perdavė T.Zaruyaras Ar-Rahimą karo policijai, kuri, patikrinusi jį, išsiuntė į medicinos įstaigą. Kareiviui buvo nustatytas inkstų sumušimas, uždaras dešiniojo peties sužalojimas, akių cheminis nudegimas, tačiau ligoninėje jis nebuvo gydomas.

Dabar jis guli Maskvos karo ligoninėje ir skundžiasi, kad nenori kariauti „tokioje kariuomenėje“ ir kad vis dar negavo kovinių išmokų.

Parengta pagal „UNIAN“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.