Sakartvelo valdžia ir ateityje neketina imtis sankcijų prieš Rusiją

Sakartvelo valdžios partijos pirmininkas Iraklis Kobachidze pareiškė, kad tiesioginių sankcijų Rusijai įvedimas būtų bausmė jo paties šaliai.

Sakartvelo valdžia ir ateityje neketina imtis sankcijų prieš Rusiją.<br>EPA-ELTA nuotr.
Sakartvelo valdžia ir ateityje neketina imtis sankcijų prieš Rusiją.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 11, 2023, 12:24 PM

Kaip rašo portalas „eurointegration“, jis tai pareiškė provyriausybinio televizijos kanalo „Imedi“ laidoje, jį cituoja naujienų agentūra „Novosti-Gruzija“.

„Mes nesiimsime sankcijų prieš Rusijos Federaciją, nebausime savo šalies ir žmonių, todėl jokių tokio pobūdžio sprendimų nepriimsime“, – sakė „Sakartvelo svajonės“ vadovas.

Sankcijų tema Sakartvele vėl svarstoma Rusijos nusprendus panaikinti vizų režimą Sakartvelo piliečiams ir skrydžių ribojimus.

Prieš tai Maskva kelis kartus pareiškė vertinanti santūrią oficialiojo Tbilisio poziciją dėl sankcijų ir karo Ukrainoje.

„Mes paskaičiavome, kaip sankcijų prieš Rusiją įvedimas atsilieptų Sakartvelo ekonomikai. Pavyzdžiui, pernai mūsų ekonomikos augimas buvo dviženklis – daugiau kaip 10 proc. O jei mes įvestume savo sankcijas, turėtume dviženklį ekonomikos nuosmukį, mažiausiai 10–18 proc. Štai ko reikalavo radikalioji opozicija. Jie norėjo nuskurdinti šalį, bet jiems tai nepavyko, nes mes laikėmės tvirtos pozicijos“, – teigė I. Kobachidzė.

Gegužės 10 d. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas panaikino vizų režimą Sakartvelo piliečiams ir atšaukė draudimą Rusijos aviacijos bendrovėms skraidyti į Sakartvelą.

Oficialusis Tbilisis palankiai įvertino Maskvos sprendimą ir aiškino, kad jis naudingas tiems Sakartvelo piliečiams, kurie gyvena Rusijoje ir kuriems sunku grįžti į tėvynę.

Pavyzdžiui, Sakartvelo užsienio reikalų ministras Ilija Darčiašvilis pareiškė, kad bet kuri „atsakinga“ vyriausybė turėtų džiaugtis sprendimu, kuris palengvins jos piliečių „gyvenimo sąlygas“.

Dėl tokios Sakartvelo valdžios reakcijos trečiadienio vakarą prie Užsienio reikalų ministerijos įvyko protesto mitingas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.