V. Zelenskio vizitas Italijoje: susitiko su prezidentu S. Mattarella

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis su Italijos prezidentu Sergio Mattarella aptarė tolesnę paramą Ukrainai, taikos formulę, sankcijų spaudimo Rusijai didinimą ir agresoriaus patraukimą atsakomybėn.

Italijos prezidentas Sergio Mattarella šeštadienį savo oficialioje rezidencijoje Romoje priėmė Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Italijos prezidentas Sergio Mattarella šeštadienį savo oficialioje rezidencijoje Romoje priėmė Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 13, 2023, 3:08 PM, atnaujinta May 13, 2023, 4:36 PM

Tai pranešė Ukrainos valstybės vadovo spaudos tarnyba, kuria remiasi „Ukrinform“.

„Deja, aš neturiu laiko paspausti ranką kiekvienam italui, apkabinti, padėkoti už tą paramą, kurią nuo pirmos plataus masto agresijos dienos Italija teikia Ukrainai, mūsų žmonėms, perkeltiesiems asmenims, padėkoti už tokį šiltą požiūrį į ukrainiečius“, – sakė V. Zelenskis.

Jis išreiškė dėkingumą už nuoseklią Italijos poziciją remiant Ukrainą ir visapusišką pagalbą ginant šalies suverenitetą ir teritorijos vientisumą.

„Esame nepaprastai dėkingi Italijai už svarbią karinę pagalbą, kuri leidžia Ukrainai priešintis Rusijos agresijai. Raktas į mūsų sėkmę mūšio lauke – savalaikis reikiamos pagalbos gavimas“, – pabrėžė valstybės vadovas.

Prezidentas išsakė viltį, kad Italija ir ateityje teiks Ukrainai visapusišką paramą. Be to, jis pabrėžė, kad reikia toliau stiprinti tarptautinį spaudimą šaliai agresorei, pirmiausia taikant jai naujas sankcijas.

„Šiame kare Italija buvo ir yra teisingoje pusėje, tiesos pusėje. Mes žengiame pergalės link. Nes pergalė – tai taika mūsų šaliai. Esu įsitikinęs, kad Italijos visuomenė visiškai pritaria mūsų požiūriui, mūsų teisingai kovai neišprovokuotame kare“, – teigė V. Zelenskis.

Be to, dviejų šalių prezidentai aptarė Ukrainos pastangas atkurti taiką pagal Ukrainos taikos formulę.

„Labai vertinu Italijos pasirengimą prisijungti prie mūsų taikos formulės įgyvendinimo. Tikiuosi, kad Italija dalyvaus Pasaulio taikos viršūnių susitikime, kuris bus surengtas šiais metais“, – pažymėjo Ukrainos valstybės vadovas.

Jis taip pat labai teigiamai įvertino Italijos paramą tarptautinėms pastangoms patraukti Rusiją baudžiamojon atsakomybėn už nusikaltimus Ukrainoje.

Kaip jau buvo pranešta, prezidentas V. Zelenskis šeštadienį lankosi Italijoje, pirmą kartą nuo plataus masto Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024