V. Zelenskis atvyko į Italiją su vizitu

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis šeštadienį su oficialiu vizitu atvyko į Italiją, pirmą kartą nuo Rusijos plataus masto invazijos pradžios.

​Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis atvyko į Italiją susitikti su šalies prezidentu Sergio Mattarella, premjere Giorgia Meloni ir popiežiumi Pranciškumi.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
​Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis atvyko į Italiją susitikti su šalies prezidentu Sergio Mattarella, premjere Giorgia Meloni ir popiežiumi Pranciškumi.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 13, 2023, 12:04 PM, atnaujinta May 13, 2023, 12:28 PM

Tai V. Zelenskis pranešė „Telegram“ kanale.

„Roma. Susitikimai su Italijos prezidentu Sergio Mattarella, ministre pirmininke Giorgia Meloni ir popiežiumi Pranciškumi. Svarbus vizitas Ukrainos pergalei“, – parašė jis.

Kaip pranešė naujienų agentūra ANSA, Čampino oro uoste V. Zelenskį pasitiko Italijos užsienio reikalų ministras Antonio Tajanis.

„Italija sveikina Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį. Mes patvirtiname savo įsipareigojimą kartu su Ukrainos žmonėmis ginti laisvę ir demokratiją“, – parašė ministras tviteryje.

Apie 12 val. 30 min. V. Zelenskis atvyks į susitikimą su Italijos prezidentu S. Mattarella. Po to bus surengti atskiri susitikimai su G. Meloni ir A. Tajaniu. Pasak Italijos žiniasklaidos, antroje dienos pusėje Ukrainos prezidentas Vatikane susitiks su popiežiumi.

Balandžio mėnesį popiežius Pranciškus priėmė Ukrainos ministrą pirmininką Denysą Šmyhalį. Pats V. Zelenskis Vatikane lankėsi dar 2020 metų vasarį – prieš koronaviruso pandemiją.

Savo ruožtu Italijos premjerė G. Meloni pirmąjį vizitą į Ukrainą surengė šių metų vasarį. Jo metu Italijos vyriausybės vadovė pranešė apie naują karinės pagalbos Ukrainai paketą, kuris apima kompleksus SAMP/T-MAMBA, taip pat sistemas „Spada“ ir „Skyguard“.

Nepatvirtintais duomenimis, vakare V. Zelenskis išvyks į Vokietiją, kur sekmadienį jo laukia keli susitikimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.