Armėnijos premjeras ir Azerbaidžano prezidentas susitiko pokalbių dėl Kalnų Karabacho

Tęsiantis konfliktui dėl Kalnų Karabacho, sekmadienį Briuselyje pokalbių susitiko Armėnijos ministras pirmininkas ir Azerbaidžano prezidentai. Jie susitiko tiesioginių konsultacijų, pranešė ES Vadovų Tarybos pirmininko Charleso Michelio atstovas.

Azerbaidžano prezidentas Ilhamas Alijevas, Armėnijos ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas ir Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'as Michelis pozuoja nuotraukai Briuselyje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Azerbaidžano prezidentas Ilhamas Alijevas, Armėnijos ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas ir Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'as Michelis pozuoja nuotraukai Briuselyje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 14, 2023, 5:08 PM, atnaujinta May 14, 2023, 6:06 PM

Tai jau penktas kartas, kai, tarpininkaujant ES, susitinka Armėnijos ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas ir Azerbaidžano prezidentas Ilhamas Alijevas. Ch. Michellis prieš tai su abiejų Kaukazo respublikų lyderiais susitiko atskirų pokalbių.

Pokalbiai vyksta tęsiantis mirtiniems susirėmimams pasienyje tarp Armėnijos ir Azerbaidžano. Penktadienį Jerevanas pranešė, kad Azerbaidžano pajėgos nužudė armėnų karį ir dar du sužeidė. Dieną prieš tai žuvo Azerbaidžano karys, o keturi armėnų kareiviai buvo sužeisti.

N. Pašinianas apkaltino savo Azerbaidžano prezidentą siekiu sužlugdyti Briuselyje vyksiančias diskusijas ir perspėjo, kad esama tik nedidelės tikimybės, jog tokioms aplikybėmis bus pasirašytas bendras su Azerbaidžanu taikos susitarimas.

Armėnija ir Azerbaidžanas laikomi aršiais priešais. Abi šalys yra įsivėlusios į jau kelis dešimtmečius besitęsiantį teritorinį konfliktą dėl Kalnų Karabacho regiono. Baku ir Jerevanas dėl jo yra kariavę du karus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.