Šaltiniai: A. Lukašenkos būklė rimta, jį gydo gydytojai iš Maskvos

Baltarusijos diktatoriui Aliaksandrui Lukašenkai nustatytas rimtas sveikatos sutrikimas, išprovokavęs endokrininės sistemos ir širdies ligas. Apie tai pranešė „VCK-OGPU“, remdamasis informuotu šaltiniu.

 A. Lukašenka.<br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
 A. Lukašenka.<br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 14, 2023, 12:00 PM, atnaujinta May 14, 2023, 3:05 PM

Yra žinoma, kad profesoriai iš Maskvos, visų pirma iš Bakulevo centro, ne kartą buvo skraidinami į Minską gydyti 68 metų A. Lukašenkos.

„Sprendžiant iš gydytojų pasirinkimo, A. Lukašenka turėjo kažkokių sutrikimų, kurie sukėlė labai rimtas endokrininės sistemos ir širdies ligas. Kas sukėlė sutrikimus, nežinoma“, – sakė šaltinis.

Teigiama, kad gegužės 13 d. apie 19 val. A. Lukašenka atvyko į Respublikinį klinikinį medicinos centrą, esanti netoli Minsko.

Anot stebėtojų grupės „Belaruski Hajun“ , prezidento kortežo atvykimo metu privažiavimai prie ligoninės buvo uždaryti, o pakelėse stovėjo saugumo pajėgos.

„Belaruski Hajun“ tviteryje paskelbė, kad kortežas iš medicinos centro išvyko apie 21 val., o apie 21:20 sustojo Astrašyckio miestelyje.

Gandai apie prastėjančią A. Lukašenkos sveikatą pradėjo plisti po jo apsilankymo gegužės 9 d. parade Maskvoje. Teigta, kad jis sunkiai paėjo, o iškart po parado greitai išvyko į Baltarusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.