Rusijos žiniasklaida: Maskvoje lankosi Pietų Afrikos Respublikos karinė delegacija

Į Maskvą derybų atvyko Pietų Afrikos Respublikos (PAR) sausumos pajėgų vadas, pirmadienį pranešė Rusijos naujienų agentūros. Prieš kelias dienas Vašingtonas apkaltino Pretoriją slapta tiekus Rusijai ginklus.

Pietų Afrikos Respublikos (PAR) sausumos pajėgų vadas Lawrence'as Mbatha.<br>Twitter nuotr.
Pietų Afrikos Respublikos (PAR) sausumos pajėgų vadas Lawrence'as Mbatha.<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-05-15 14:51

Generolas leitenantas Lawrence'as Mbatha vadovauja delegacijai, kuri su Rusijos kolegomis aptarė „karinio bendradarbiavimo ir sąveikos klausimus“, nurodė agentūros, jos rėmėsi Rusijos gynybos ministerija.

Praėjusį ketvirtadienį JAV ambasadorius Pretorijoje Reubenas Brigety sakė, kad, JAV manymu, į Rusijos krovininį laivą, gruodį prisišvartavusį Keiptauno karinio jūrų laivyno bazėje, buvo pakrauta ginklų ir amunicijos. PAR prezidentas Cyrilas Ramaphosa sakė, kad šis reikalas „nagrinėjamas“ ir „atėjus laikui galėsime apie tai kalbėti“. JAV palankiai įvertino pažadus ištirti įtarimus.

PAR atsisako pasmerkti karą Ukrainoje, tarptautinėje arenoje smarkiai izoliavusį Maskvą. Šalis, įtakinga Afrikoje, taip pat ir morališkai dėl pergalės prieš apartheidą, tvirtina norinti išlikti neutrali. Tačiau kritikai mini daugybę pastarojo meto incidentų, rodančių jos palankumą Kremliui.

Penktadienį po kilusio skandalo Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas telefonu kalbėjosi su C. Ramaphosa. Kremliaus teigimu, abu lyderiai susitarė „stiprinti abipusiai naudingus ryšius“. O pirmadienį L. Mbatha „lankėsi Rusijos sausumos pajėgų mokymo įstaigoje ir karinio pramoninio komplekso įmonėse“, pranešė agentūros. „Buvo pasiekti susitarimai toliau didinti sausumos pajėgų bendradarbiavimą įvairiose srityse“, – teigė „Interfax“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.