Ukrainos ambasada sureagavo į Serbijos prezidento žodžius, kad „Maidano Belgrade nebus“

Ukrainos ambasada Serbijoje pasmerkė Orumo revoliucijos įvykių minėjimą neigiamame kontekste užsienio pareigūnų pareiškimuose, vertindama tai kaip mėginimą kištis į Ukrainos vidaus reikalus.

Ukrainos ambasada sureagavo į Serbijos prezidento žodžius, kad „Maidano Belgrade nebus“.<br>EPA-ELTA nuotr.
Ukrainos ambasada sureagavo į Serbijos prezidento žodžius, kad „Maidano Belgrade nebus“.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 15, 2023, 6:02 PM

Tai sakoma feisbuke paskelbtame Ukrainos ambasados ​​Serbijoje pareiškime dėl Serbijos prezidento Aleksandaro Vučičiaus žodžių, kad „Maidano Belgrade nebus“, praneša „Ukrinform“.

Diplomatinė atstovybė pažymėjo, kad pastaraisiais metais Orumo revoliucija Ukrainoje nuolat minima Serbijos politinėje ir informacinėje erdvėje, ir dažnai – neigiamame kontekste.

„Šie metai nebuvo išimtis, nes Ukrainos Maidanas vėl buvo prisimintas neigiamai. Todėl Ukrainos ambasada Serbijoje dar kartą oficialiai pareiškia, kad Ukrainos valstybė nesikiša į vidaus politinę situaciją Serbijos Respublikoje. Tuo pat metu ambasada laiko nepriimtinais mėginimus kištis į Ukrainos vidaus reikalus, ypač bet kokio rango užsienio pareigūnų viešai pateikiamus neigiamus ukrainiečių tautos sąmoningo europinio pasirinkimo vertinimus“, – sakoma ambasados pareiškime.

Ukrainos diplomatai pabrėžė, jog tai, ką kartais mėginama pateikti neigiamame kontekste kaip „Ukrainos scenarijų“, iš tikrųjų yra Ukrainos žmonių kova už savo teises su korumpuota ir totalitarine valdžia.

„Tai daugumos ukrainiečių europinis pasirinkimas, už kurį mes brangiai sumokėjome ir mokame. Bet koks šio pasirinkimo vertinimas – teigiamas ar neigiamas – yra tik Ukrainos žmonių reikalas“, – pabrėžiama dokumente.

Ukrainos ambasada pareiškė viltį, kad visi, kurie remia Serbijos europinę integraciją, gerbs draugiškos slavų tautos – ukrainiečių – europinį pasirinkimą.

„Negana to, mes iš Serbijos tikimės ne viešo Ukrainos žmonių europinio pasirinkimo pasmerkimo, o žiaurios Rusijos Federacijos agresijos pasmerkimo. Rusijos vadovybė nusprendė pradėti plataus masto invaziją į Ukrainą, kad nubaustų ją už jos laisvės troškimą ir teisę pasirinkti savo kelią“, – pareiškė ambasados atstovai.

Kaip buvo pranešta, Serbijos prezidentas A. Vučičius neseniai pareiškė, jog nors protestuotojai jį ragina atsistatydinti, „Maidano Belgrade nebus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.