JT: Sudano gyventojams ir pabėgėliams reikia pagalbos už daugiau nei 3 mlrd. dolerių

Jungtinės Tautos trečiadienį pranešė, kad reikės 3,03 mlrd. dolerių skubiai pagalbai suteikti žmonėms konflikto nuniokotame Sudane ir daugiau kaip milijonui pabėgėlių, kurie, kaip manoma, šiais metais pasitrauks į kaimynines šalis.

 Jungtinių Tautų būstinė Niujorke.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Jungtinių Tautų būstinė Niujorke.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2023, 11:38 AM

Poreikiai išaugo po to, kai balandžio 15 dieną Sudane įsiplieskė kruvinas konfliktas, teigė JT, peržiūrėdamos savo reagavimo planą šiai šaliai.

„Šiandien 25-iems mln. žmonių – daugiau nei pusei Sudano gyventojų – reikia humanitarinės pagalbos ir apsaugos“, – žurnalistams sakė JT humanitarinės agentūros Ženevos biuro vadovas Rameshas Rajasinghamas.

Mūšiai balandžio 15 dieną kilo tarp Sudano kariuomenės vado Abdelio Fattah al Burhano ir jo buvusio pavaduotojo Mohamedo Hamdano Daglo, kuris vadovauja sukarintoms greitojo palaikymo pajėgoms (RSF).

Pasak medikų, žuvo apie 1 000 žmonių, daugiausia Chartume ir jo apylinkėse, taip pat nuniokotoje Vakarų Darfūro valstijoje.

Kovos dar labiau pagilino humanitarinę krizę Sudane, kur kas trečias žmogus jau prieš karą buvo priklausomas nuo humanitarinės pagalbos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.