Prancūzijos teismas paliko galioti 3 metų laisvės atėmimo bausmę buvusiam prezidentui N. Sarkozy

Prancūzijos apeliacinis teismas trečiadienį paliko galioti buvusiam prezidentui Nicolas Sarkozy už korupciją ir prekybą poveikiu skirtą trejų metų laisvės atėmimo bausmę, įskaitant dvejus metus lygtinai.

Nicolas Sarkozy.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Nicolas Sarkozy.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2023, 11:05 AM

Taip pat 68 metų N. Sarkozy, prezidento pareigas ėjusiam 2007–2012 metais, uždrausta trejus metus dirbti viešosiose pareigose už tai, kad jis siekė iš teisėjo gauti informacijos apie teisinį tyrimą ir darė tai slapta telefono linija, kuri buvo aptikta klausantis telefoninių pokalbių.

2021 metų kovo mėnesį N. Sarkozy buvo nuteistas trejų metų laisvės atėmimo bausme, kurios vykdymas atidėtas dvejiems metams. Apeliaciniame skunde prokurorai prašė atidėti visos trejų metų bausmės vykdymą.

Nors pirmosios instancijos teismas nusprendė, kad N. Sarkozy gali atlikti bausmę namų arešto sąlygomis su elektroniniu žymėjimu, ši bausmė Prancūzijoje buvo unikali. Jo advokatas ją pavadino „itin griežta“ ir „nepagrįsta“.

Buvęs konservatyvusis prezidentas buvo pripažintas kaltu dėl to, kad 2014 metais per savo advokatą Thierry Herzogą iš prokuroro Gilbert‘o Aziberto gavo konfidencialios informacijos apie kitą bylą. Už tai G. Azibertas būtų gavęs prezidento paramą pretenduojant į postą Monake.

Prokurorai teigė, kad toks elgesys sukėlė pavojų teismų nepriklausomumui. T. Herzogas ir G. Azibertas taip pat buvo nuteisti ir taip pat laukia apeliacinio skundo nagrinėjimo rezultatų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.