Buvęs Italijos premjeras S. Berlusconi po šešių savaičių paleistas iš ligoninės

Buvęs Italijos premjeras Silvio Berlusconi penktadienį buvo išrašytas iš ligoninės Milane, į ją buvo paguldytas daugiau nei prieš šešias savaites gydymui nuo leukemijos ir plaučių infekcijos.

Buvęs Italijos premjeras Silvio Berlusconi penktadienį buvo išrašytas iš ligoninės Milane.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Buvęs Italijos premjeras Silvio Berlusconi penktadienį buvo išrašytas iš ligoninės Milane.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-05-19 15:34

86 metų milijardierius žiniasklaidos magnatas buvo išvežtas iš Šv. Rafaelio ligoninės, nepateikęs jokių komentarų lauke buvusiems žurnalistams.

Balandžio 5 d. į ligoninę paguldytas S. Berlusconi pusantros savaitės praleido intensyviosios terapijos skyriuje, paskui buvo perkeltas į paprastą palatą. Pastaruoju metu jis retai rodėsi viešai, bet yra senatorius ir vadovauja dešiniųjų partijai „Forza Italia“, ministrės pirmininkės Giorgios Meloni koalicinės vyriausybės partnerei. Sekmadienį G. Meloni aplankė jį ligoninėje ir po to sakė, kad jis buvo „puikios nuotaikos“ ir vis dar „nepailsdamas“ dirba.

S. Berlusconi taip pat aplankė jo partijos „Forza Italia“ pavaduotojas ir Italijos užsienio reikalų ministras Antonio Tajani bei koalicijos sąjungininkas Matteo Salvini, prieš imigraciją nusistačiusios partijos „Lyga“ lyderis.

 

Buvęs premjeras tikėjosi būti išrašytas anksčiau šį mėnesį, iki Milane vykusio „Forza Italia“ suvažiavimo, tačiau baigiamąjį pareiškimą padarė vaizdo ryšiu iš palatos. Jis buvo elegantiškai apsirengęs, sėdėjo prie stalo su savo partijos ir Italijos vėliavomis už nugaros ir dėkojo nariams už palaikymą, „kuris labiau už viską padėjo įveikti labai pavojingą plaučių uždegimą“.

1994–2011 m. S. Berlusconi tris kartus buvo ministras pirmininkas, tačiau Italijos viešajame gyvenime dominavo kur kas ilgiau kaip verslininkas ir žiniasklaidos magnatas, taip pat Milano futbolo klubo „AC Milan“ savininkas. Jo karjerą temdė skandalai ir teisinės bėdos, pastarąjį dešimtmetį procesai buvo susiję su liūdnai pagarsėjusiais „Bunga Bunga“ sekso vakarėliais.

S. Berlusconi sveikata taip pat kėlė vis didesnį susirūpinimą. 2020 m. rugsėjį jis 11 dienų praleido ligoninėje dėl COVID sukeltos pneumonijos, virusu užsikrėtė atostogaudamas Sardinijoje. Praėjusį mėnesį, kai S. Berlusconi buvo paguldytas į ligoninę gydytis nuo plaučių infekcijos, gydytojai atskleidė, kad jis serga „lėtine mieloma“, reta kraujo vėžio rūšimi. Liga daugiausia užklumpa vyresnio amžiaus žmones. Pasak gydytojų, vėžys dar nebuvo peraugęs į „ūmią leukemiją“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.