Italijos premjerė G. Meloni lankosi potvynių nusiaubtame regione

Italijos ministrė pirmininkė Giorgia Meloni, iš Didžiojo septyneto (G-7) valstybių viršūnių susitikimo Hirošimoje išvykusi jam dar nepasibaigus, sekmadienį aplankė potvynių užtvindytus namus šiaurės rytų Italijoje. Potvyniai pasiglemžė keturiolika gyvybių.

Potvynis Italijoje.<br>EPA-ELTA nuotr.
Potvynis Italijoje.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 21, 2023, 9:25 PM

Po pokalbių su namų savininkais ir savanoriais žurnalistams Ravenoje ji sakė, kad bendravimas su visko netekusiais žmonėmis ją „labai sujaudino“.

„Jūs atliekate fantastišką darbą“, – sakė ministrė pirmininkė vienam Gibulo miesto gyventojui, kuris aukojo maistą tik ką benamiais tapusiems žmonėms, kaip matyti Italijos transliuotojo „Rai“ paskelbtame vaizdo įraše.

Nors dėl nesiliaujančių liūčių Emilijos-Romanijos regione šios savaitės pradžioje 36 000 žmonių buvo priversti palikti savo namus, apie 10 000 žmonių jau galėjo grįžti namo, sekmadienį pranešė regiono valdžios atstovai.

Ekstremalios oro sąlygos, kai vos per 36 valandas Emilijos-Romanijos regione iškrito šešių mėnesių kritulių kiekis, padarė didelės žalos ir skaudžiai kirto ūkininkams vietovėje, kurioje auginami grūdai ir vaisiai, pavyzdžiui, abrikosai ir vyšnios.

Sekmadienį liūtys daugelyje vietovių liovėsi, nors raudonasis pavojus buvo pratęstas iki pirmadienio.

Antradienį G. Meloni planuoja surengti vyriausybės posėdį, kad regionui būtų atblokuotos nepaprastosios padėties atvejams skirtos lėšos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.