S. Berlusconi nori toliau vadovauti partijai nepaisydamas amžiaus ir ligų

Buvęs Italijos ministras pirmininkas Silvio Berlusconis pareiškė, kad, nepaisant ligos ir garbaus amžiaus, nori toliau vadovauti konservatyviajai „Forza Italia“ – vienai iš dešiniosios koalicinės vyriausybės partijų.

S. Berlusconi.<br>Nicola Marfisi/AGF/SIPA/Scanpix nuotr.
S. Berlusconi.<br>Nicola Marfisi/AGF/SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2023, 8:35 PM

86-erių metų S. Berlusconis pirmadienį laikraščiui „Corriere della Sera“ sakė, kad partijos vadovybė nebuvo „palikta viena“ jam 45 dienas gulint ligoninėje.

„Ir jie nebus vieni, nes aš, žinoma, ir toliau visiškai vykdysiu savo, kaip „Forza Italia“ įkūrėjo ir pirmininko, pareigas, kaip visada dariau“, – sakė jis.

Jis kiek miglotai pasisakė apie partijos atsinaujinimą. Pagrindinis „Forza Italia“ pažadas, pasak jo, yra atnaujinti Italijos politiką iš pagrindų. „Tačiau tam, kad atsinaujinimas būtų patikimas, pirmiausia turime atsinaujinti patys“, – kalbėjo S. Berlusconis.

Vis dar neaišku, kas perimtų vadovavimą partijai, jei S. Berluskonis, pavyzdžiui, numirtų. Jis iki šiol vengė ruošti potencialius savo įpėdinius.

Praėjusį penktadienį S. Berlusconis buvo išleistas iš ligoninės. Balandžio pradžioje jis buvo paguldytas į ligoninę dėl plaučių uždegimo, taip pat buvo gydomas nuo lėtinės leukemijos. Apie dvi savaites jis praleido intensyviosios terapijos skyriuje. Tačiau dabar jis tvirtina, kad jaučiasi geriau: „Buvo sunku, bet aš visada buvau užtikrintas savimi“.

Italiją nuo spalio mėnesio valdo premjerės Giorgia‘os Meloni ultradešiniųjų „Italijos brolių“, Matteo Salvini vadovaujamos kraštutinių dešiniųjų populistinės partijos „Lyga“ ir konservatyviosios „Forza Italia“ („Pirmyn, Italija!“) aljansas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.