Popiežius po trumpos pertraukos dėl karščiavimo grįžo prie darbų

Popiežius Pranciškus po vienos dienos pertraukos dėl karščiavimo šeštadienį grįžo prie darbų, pranešė Vatikanas.

​Popiežius Pranciškus po vienos dienos pertraukos dėl karščiavimo šeštadienį grįžo prie darbų, pranešė Vatikanas.<br>EPA-ELTA nuotr.
​Popiežius Pranciškus po vienos dienos pertraukos dėl karščiavimo šeštadienį grįžo prie darbų, pranešė Vatikanas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 27, 2023, 12:21 PM

Kaip teigiama, pontifikas surengs kelias privačias audiencijas.

Penktadienį Vatikanas skelbė, kad popiežius karščiuoja ir dėl to atšaukė artimiausius planus. Su kuo Pranciškus turėjo susitikti, nežinoma, nes jo darbotvarkė nebuvo paviešinta. Vatikano valstybės sekretorius Pietro Parolinas dėl naujausių Šventojo Tėvo sveikatos problemų kaltino jo užimtumą, tvirtindamas, kad pontifikas „pavargo“.

Remiantis popiežiaus ketvirtadienio darbotvarke, Pranciškus surengė aštuonis susitikimus. Sekmadienį jo laukiama mišiose Šv. Petro bazilikoje, minint Sekmines, o pirmadienį numatytas pontifiko susitikimas su Italijos prezidentu Sergio Mattarella.

Apie tai, kad popiežius karščiuoja buvo pranešta praėjus dviem mėnesiams po to, kai 86-erių pontifikas buvo hospitalizuotas dėl bronchito. Tada jis ligoninėje praleido tris naktis.

Pastaruoju metu Pranciškų vis dažniau kamuojančios sveikatos problemos kelia daugelio nerimą. Esama spėlionių, kad pontifikas gali pasitraukti iš Šventojo Sosto, kaip tai padarė jo pirmtakas Benediktas XVI.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.