K. Ž. Tokajevas sureagavo į A. Lukašenkos pasiūlymą: „Įvertinau jo pokštą“

Kazachstano prezidentas Kasymas Žomartas Tokajevas pavadino pokštu Aliaksandro Lukašenkos pasiūlymą stoti į vadinamąją Rusijos ir Baltarusijos sąjunginę valstybę ir taip įgyti branduolinį ginklą, praneša portalas „rbc.ua“.

Kasymas Žomartas Tokajevas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Kasymas Žomartas Tokajevas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 29, 2023, 3:08 PM

„Šiomis dienomis Baltarusijos prezidentas A. Lukašenka pasiūlė Kazachstanui stoti į sąjunginę valstybę. Aš deramai įvertinau jo pokštą“, – pareiškė K. Ž. Tokajevas.

Pasak Kazachstano vadovo, „tokios būtinybės nėra, kadangi yra kitų integracinių susivienijimų, pirmiausia – Eurazijos ekonominė sąjunga“.

„O dėl branduolinio ginklo, tai jis mums nereikalingas, kadangi mes esame prisijungę prie Branduolinio ginklo neplatinimo sutarties, Branduolinio ginklo bandymų uždraudimo sutarties ir laikomės įsipareigojimų pagal šiuos tarptautinius dokumentus“, – pridūrė K. Ž. Tokajevas.

Anksčiau A. Lukašenka pareiškė, kad Kazachstanas gali gauti iš Rusijos branduolinį ginklą, jeigu įstos į Rusijos ir Baltarusijos sąjunginę valstybę.

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu ir jo kolega iš Baltarusijos Viktoras Chreninas gegužės 25 d. Minske pasirašė dokumentus dėl Rusijos nestrateginio branduolinio ginklo dislokavimo Baltarusijos teritorijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.