Prancūzija praneša Lamanšo sąsiauryje išgelbėjusi 63 migrantus

Prancūzija sekmadienį pranešė, kad per savaitgalį Lamanšo sąsiauryje išgelbėjo 63 migrantus, mėginusius laiveliais pasiekti Jungtinę Karalystę (JK).

Prancūzija sekmadienį pranešė, kad per savaitgalį Lamanšo sąsiauryje išgelbėjo 63 migrantus.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Prancūzija sekmadienį pranešė, kad per savaitgalį Lamanšo sąsiauryje išgelbėjo 63 migrantus.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 29, 2023, 11:20 AM

Kaip teigiama, Pa de Kalė departamento vandenyse nuo šeštadienio vakaro surengtos dvi gelbėjimo operacijos, kurias koordinavo į Lamanšo sąsiaurį orientuotas Prancūzijos gelbėjimo centras. Pasak šalies jūrų institucijų, vienas gelbėjimo laivas į krantą atplukdė 46 žmones, o antras – dar 17.

Apie tai pranešta praėjus kelioms dienoms po to, kai penkiems asmenims – trims moterims ir dviem vyrams – Paryžiuje buvo pateikti kaltinimai dėl jų sąsajų su 27 migrantų mirtimis, 2021 m. pabaigoje Lamanšo sąsiauryje nuskendus šių laivui. Teigiama, kad nelaimės naktį Prancūzijos valdžios institucijos buvo gavusios ir nesureagavo į 15 pagalbos prašymų.

Nepaisant judriame Lamanšo sąsiauryje tykančių pavojų, jį kasmet mėgina kirsti vis daugiau žmonių. Skaičiuojama, kad 2022 m. šį sąsiaurį kirto 46 tūkst. prieglobsčio prašytojų, kurių gretas daugiausiai sudarė afganai, iraniečiai ir albanai. Prancūzijos vandenyse buvo išgelbėta apie 8 tūkst. žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.