Jungtinės Karalystės premjeras R. Sunakas Vašingtone susitiks su JAV prezidentu J. Bidenu

Jungtinės Karalystės (JK) premjeras Rishis Sunakas kitą savaitę viešės Vašingtone, kur susitiks su JAV prezidentu Joe Bidenu.

J.Bidenas ir R. Sunakas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
J.Bidenas ir R. Sunakas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 30, 2023, 4:56 PM

Kaip pranešama, abu lyderiai susitikime, be kitų temų, aptars su prekyba susijusius klausimus. R. Sunako atstovas spaudai tvirtino, kad šis vizitas „bus proga pratęsti premjero ir prezidento J. Bideno pastarųjų mėnesių diskusijas apie galimybę išplėsti JK ir JAV bendradarbiavimą sprendžiant mūsų ateičiai svarbius ekonominius iššūkius, įskaitant mūsų tiekimo grandinių apsaugojimą ir perėjimą prie anglies dioksido išlakų atžvilgiu neutralių ekonomikų“.

Atstovas pridūrė, kad „tai taip pat bus proga aptarti klausimus, įskaitant mūsų paramos Ukrainai tąsą“.

Teigiama, kad R. Sunakas JAV lankysis kitą trečiadienį ir ketvirtadienį. Čia jis dar susitiks su Kongreso atstovais ir JAV verslo lyderiais.

Abiejų šalių lyderiai pastaraisiais mėnesiais susitinka dažnai. R. Sunakas kovą lankėsi San Diege, kur per susitikimą su J. Bidenu ir Australijos premjeru Anthony'iu Albanese oficialiai susitarė dėl trišalės povandeninių laivų programos AUKUS. Balandį abu lyderiai buvo susitikę Belfaste, o šį mėnesį dalyvavo Japonijoje vykusiame Didžiojo septyneto (G7) aukščiausiojo lygio susitikime. Liepą jųdviejų taip pat laukiama NATO viršūnių susitikime Vilniuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.