Vengrija dėl perpildytų kalėjimų paleido 777 užsieniečius, nuteistus už prekybą žmonėmis

Vengrija per kelias pastarąsias savaites paleido 777 užsieniečius – daugiausia Serbijos, Ukrainos ir Rumunijos piliečius, nuteistus už prekybą žmonėmis. Ši amnestija buvo paskelbta dėl perpildytų kalėjimų.

 Vengrija.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
 Vengrija.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 31, 2023, 9:30 PM

Tai pranešama Vengrijos bausmių vykdymo administracijos (BvOP) atsakyme į „Reuters“ paklausimą, rašo portalas „eurointegration“.

Kaip informavo žinyba, Vengrijos kalėjimuose laikomi 2636 už prekybą žmonėmis nuteisti asmenys, iš kurių 808 yra užsienio piliečiai, turintys teisę būti paleisti.

„Užsienio piliečių kalinimas Vengrijos kalėjimams kasmet atsieina milijardus forintų“, – teigiama BvOP spaudos tarnybos atsakyme į paklausimą.

Anot spaudos tarnybos, paleisti užsieniečiai, kurie nepaliks Vengrijos teritorijos per 72 valandas ir bus sulaikyti policijos, visą likusį bausmės laiką turės praleisti kalėjime.

Balandžio mėnesį, motyvuodama kalėjimų perpildymu, Vengrijos ministro pirmininko Viktoro Orbáno vyriausybė paskelbė dekretą, leidžiantį paleisti užsienio piliečius, nuteistus už žmonių kontrabandą, jei jie per tris dienas išvyks iš Vengrijos.

Šis žingsnis sukėlė protestus kaimyninėje Austrijoje, kuri yra pagrindinis nelegalių migrantų, vykstančių iš Balkanų per Vengriją, kelionės tikslas. Viena pareiškė, kad prekeivių žmonėmis paleidimą laiko grėsme savo saugumui.

Daugeliui migrantų Vengrijos maršrutas tebėra patrauklus, nors ši šalis sustiprino pasienio policijos patrulius ir pastatė tvorą po 2015 metų migracijos krizės Europos Sąjungoje.

Patekę į Vengriją, migrantai gali kirsti atviras Šengeno erdvės sienas į turtingas ES šalis, tokias kaip Austrija ar Vokietija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.