„Belaruski Gajun“: Baltarusijos kariškiai mokomi numušinėti dronus tuščiais šoviniais

Baltarusijos kariškiai treniruojasi numušinėti dronus tuščiais šoviniais, ketvirtadienį pranešė portalas „rbc.ua“, remdamasis Baltarusijos gynybos ministerija ir stebėjimo grupe „Belaruski Gajun“.

A.Lukašenka.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
A.Lukašenka.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2023, 5:38 PM

Ministerija paskelbė pratybų vaizdo įrašą ir informavo, kad kareiviai treniravosi slopinti ir naikinti bepiločius orlaivius.

„Belaruski Gajun“ praneša, kad dronams naikinti buvo naudojamas 23 mm kalibro zenitinis įrenginys ZU-23–2 ir Kalašnikovo automatas. Vaizdo įraše matyti, kad kareivis šaudo į droną iš Kalašnikovo automato su antgaliu, skirtu šaudyti tuščiais šoviniais.

Pranešime pabrėžiama, kad pagal Šaudymo iš automato AK-74 taisykles griežtai draudžiama šaudyti koviniais šoviniais su ant vamzdžio prisukta įvore, skirta šūviams tuščiais šoviniais. Tai reiškia, kad kareivio dėtuvėje negalėjo būti kovinių šovinių.

„Kaip net teoriškai tuščiais šoviniais gali būti „nuslopintas ir sunaikintas dronas“, Baltarusijos gynybos ministerija nenurodo. Atsižvelgiant į dviejų operatorių elgesį, galima konstatuoti, kad buvo surengta ne dronų naikinimo treniruotė, o jos imitacija“, – pažymėjo stebėjimo grupės atstovai.

Anot jų, Baltarusijos gynybos ministerija neplanuoja mokytis, kaip iš tikrųjų kovoti su bepiločiais orlaiviais.

Antradienį Baltarusijos kariškiai pradėjo pratybas, kurių metu treniruojasi smogti raketų smūgius. Ministerija pažymėjo, kad mokymuose dalyvauja kariuomenės dalinys, apginkluotas raketų kompleksu „Iskander-M“.

Portalas primena, jog dar 2023 metų balandžio pradžioje buvo sužinota, kad Rusija perdavė Baltarusijai operatyvinį-taktinį kompleksą „Iskander-M“. Jis gali pasiekti taikinius 500 kilometrų spinduliu.

Kompleksas „Iskander-M“ taip pat gali paleisti branduolinius šaudmenis, kuriuos Rusija neseniai pradėjo gabenti į Baltarusijos teritoriją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.