Rusija parengė scenarijų A. Lukašenkos mirties atveju: įvardijo, kas užimtų jo vietą

Baltarusijos diktatoriui akivaizdžiai turint sveikatos problemų Maskva nusprendė ilgai nedelsti. Kremlius jau turi savo scenarijų Aliaksandro Lukašenkos mirties atveju.

​Kremlius turi savo scenarijų Aliaksandro Lukašenkos mirties atveju.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Kremlius turi savo scenarijų Aliaksandro Lukašenkos mirties atveju.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-02 08:38

Kaip sakė Baltarusijos opozicionierius Pavelas Latuška, Rusija susitarė dėl A.Lukašenkos įpėdinio kandidatūros, naujuoju prorusišku Baltarusijos prezidentu galėtų tapti dabartinė Respublikos tarybos vadovė Natalija Kočanova.

„Išoriškai scenarijus atrodo gana suprantamas. Tai yra pirmasis asmuo Natalija Kočanova, Respublikos Aukštųjų rūmų parlamento Tarybos pirmininkė. A.Lukašenka pasitiki ja kaip moterimi, kaip politike... pavaldine“, – pažymėjo ekspertas.

Pasak P.Latuškos, ji buvo Maskvoje, susitiko su Rusijos Federalinio Susirinkimo Federacijos Tarybos pirmininke Valentina Matvijenko ir Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu.

„Tai buvo naratyvų patikrinimas, kaip ji pasirengusi, kokią politiką vykdys. Ji prorusiška, su rusiškomis šaknimis, ji nemato Baltarusijoje nieko baltarusiško“, – kalbėjo P.Latuška.

Jis pridūrė, jog N.Kočanova užims A.Lukašenkos vietą jo natūralios mirties atveju, bet jei jis bus nunuodytas, tuomet Baltarusiją valdys Saugumo Tarybos valstybės sekretorius Aleksandras Volfovičius.

„Jis baigė Maskvos aukštąją vadų mokyklą, prestižiškiausią Sovietų Sąjungos ir dabartinės Rusijos karininkų karo universitetą, ir Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo akademiją. Galite įsivaizduoti, kiek daug generolų draugų jis turi Rusijoje. Jis iki šiol palaiko gerus, subordinacinius santykius su N.Patruševu. Jis yra Kremliaus agentas Baltarusijoje“, – aiškino ekspertas.

Parengta pagal „Unian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.