Ukrainos URM sureagavo į V. Orbano pasiūlymą dėl derybų su Rusija

Ukrainos užsienio reikalų ministerija paragino Vengrijos ministrą pirmininką Viktorą Orbaną pareikalauti, kad Maskva nutrauktų karą ir grąžintų savo kariuomenę į Rusijos teritoriją.

Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas ir Moldovoas prezidentė Maia Sandu.<br>EPA-ELTA nuotr.
Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas ir Moldovoas prezidentė Maia Sandu.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 2, 2023, 3:02 PM, atnaujinta Jun 2, 2023, 3:16 PM

Tai sakoma URM atstovo Oleho Nikolenkos komentare dėl V. Orbano pareiškimo, kad esą reikia nutraukti ugnį ir pradėti taikos derybas su Rusija dar iki Ukrainos kontrpuolimo pradžios, praneša „Ukrinform“.

Anot O. Nikolenkos, Ukraina aiškiai apibrėžė savo poziciją: taikos derybos įmanomos tik išvedus visą Rusijos kariuomenę iš Ukrainos teritorijos.

„Ugnies nutraukimas neįvykdžius šios sąlygos įšaldytų status quo, suteiktų Rusijai galimybę persigrupuoti, sukaupti jėgas ir pradėti naują agresijos bangą. Tai rodo 2014–2022 m. m. patirtis. Be to, kasdienės Rusijos raketų ir bepiločių orlaivių atakos prieš Ukrainos miestus rodo, kad Maskvoje nesvarstomi kitų scenarijai, išskyrus tolesnį karą“, – pabrėžė URM atstovas.

Kartu jis pažymėjo, jog Ukraina atkreipė dėmesį į V. Orbano žodžius, kad jam sunku būti „vieninteliu ministru pirmininku Europos Sąjungoje, stojančiu už taiką“.

„Kad palengvintume šią situaciją, raginame Vengrijos vyriausybės vadovą pagaliau imtis veiksmų. Pavyzdžiui, pasmerkti Rusijos agresiją, pareikalauti, kad Maskva nutrauktų karą ir grąžintų kariuomenę į Rusijos teritoriją, prisijungti prie Rusijos tarptautinės izoliacijos priemonių, neardyti ES vienybės“, – sakė O. Nikolenka.

Kaip jau buvo pranešta, V. Orbanas interviu Vengrijos valstybiniam radijui pasisakė už paliaubas ir taikos derybas tarp Ukrainos ir Rusijos iki Ukrainos kontrpuolimo pradžios, aiškindamas savo pasiūlymą tuo, kad puolančioji pusė patiria trigubai daugiau aukų nei besiginančioji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.