V. Zelenskis: Ukraina pasiruošusi kontrpuolimui

Ukraina yra pasirengusi kontrpuolimui, kad išlaisvintų savo teritoriją nuo okupantų rusų. Bet jo pradžios data ir detalės nežinomos. Tai šeštadienį pranešė portalas „rbc.ua“, remdamasi Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio interviu laikraščiui „The Wall Street Journal“.

V.Zelenskis.<br>EPA-ELTA nuotr.
V.Zelenskis.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 3, 2023, 11:00 AM

„Mes tvirtai tikime, kad mums tai pavyks. Nežinau, kiek tai užtruks. Tiesą pasakius, tai gali vykti įvairiais būdais, labai įvairiais. Bet mes ketiname tai padaryti ir esame pasirengę“, – pareiškė prezidentas.

Anot valstybės vadovo, Ukrainos kariuomenė gavo ne visą ginkluotę, kurios tikėjosi, tačiau ilgiau laukti jau nebegalima. Pasak portalo, V. Zelenskis tikriausiai turėjo omenyje naikintuvus, nes pabrėžė, kad Rusija vis dar turi pranašumą ore.

„Apsaugos nuo priešo aviacijos stygius reiškia, kad per kontrpuolimą žus daug karių“, – pažymėjo V. Zelenskis.

Pasak „rbc.ua“, Ukrainos politinė ir karinė vadovybė ne kartą pareiškė, jog gynybos pajėgos ruošiasi kontrpuolimui, kad išvaduoti šalį nuo okupantų rusų.

Iš pradžių žiniasklaida skelbė, kad kontrpuolimas gali prasidėti pavasarį. Ukrainos valdžia teigė, kad aktyvūs mūšiai gali prasidėti vasarą, tačiau nepateikė jokių detalių apie laiką ir vietą. Kartu Ukrainoje manoma, kad šalies ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo kampanijos lūkesčiai pasaulyje gali būti pervertinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.