JAV oro pajėgos netoli Vašingtono perėmė „nereagavusį lėktuvą“ Orlaivis sudužo

JAV oro pajėgų naikintuvai sekmadienio popietę netoli Vašingtono perėmė lengvąjį lėktuvą, pranešė JAV Gynybos departamentas.

JAV naikintuvas F-16.<br>AFP/Scanpix nuotr.
JAV naikintuvas F-16.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 5, 2023, 8:40 AM, atnaujinta Jun 5, 2023, 8:47 AM

Naikintuvas F-16 perėmė civilinį lėktuvą „Cessna 560 Citation V“ maždaug 15.20 val. vietos laiku (23.20 Lietuvos laiku), jis skrido virš Vašingtono, Kolumbijos apygardos ir šiaurinės Virdžinijos, sakoma Šiaurės Amerikos aerokosminės gynybos (NORAD) vadovybės pranešime.

„Pilotas nereagavo ir vėliau „Cessna“ sudužo netoli Džordžo Vašingtono nacionalinio miško Virdžinijoje. NORAD bandė užmegzti ryšį su pilotu iki lėktuvo sudužimo“, – sakoma pranešime.

JAV oro pajėgų naikintuvai panaudojo signalines raketas, kad „atkreiptų piloto dėmesį“, pranešė NORAD ir pridūrė, kad naikintuvams „buvo leista skristi viršgarsiniu greičiu, todėl regiono gyventojai galėjo girdėti garso smūgį“.

JAV federalinė aviacijos administracija (FAA) pranešė, kad mažasis lėktuvas, išskridęs iš Tenesio Elizabetono miesto, nukrito netoli Montebelo Virdžinijos valstijoje, į pietus nuo JAV sostinės. Jis turėjo nusileisti Long Ailende, Niujorke.

Iš pradžių buvo neaišku, ar lėktuvo pilotą ištiko sveikatos problemos ir dėl to jis nereagavo. Taip pat neaišku, ar mažasis lėktuvas pažeidė oro erdvės apribojimus virš Vašingtono ir apylinkių.

CNN pranešė, kad nedideliame lėktuve buvo keturi žmonės, išsamesnės informacijos apie juos nebuvo. Kariškiai nenumušė lėktuvo, pranešė CNN, remdamasi su incidentu susipažinusiu asmeniu.

Sekmadienio popietę Vašingtone ir kaimyninėse Virdžinijos bei Merilando valstijose garsus trenksmas išgąsdino daug žmonių. Agentūra, koordinuojanti ekstremalias situacijas Anapolio mieste netoli Vašingtono, teigė, kad tai buvo garso smūgis, girdimas lėktuvui skrendant viršgarsiniu greičiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.