Iranas po septynerių metų vėl atidarė savo ambasadą Saudo Arabijoje

Iranas antradienį po septynerių metų vėl atidarė savo ambasadą Saudo Arabijoje. Tai „svarbi diena Islamo Respublikos ir Saudo Arabijos Karalystės santykiuose“, – per ceremoniją sakė Irano užsienio reikalų viceministras Aliresa Bigdelis. Jis pabrėžė, kad bendradarbiavimas tarp šalių įžengė į naują erą.

 Ambasada.<br> EPA-Eltos nuotr.
 Ambasada.<br> EPA-Eltos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 6, 2023, 9:50 PM

Daugiausiai sunitiška Saudo Arabija ir šiitiškas Iranas 2016 m. nutraukė savo santykius, kai demonstrantai Irane šturmavo Saudo Arabijos atstovybę. Šturmą išprovokavo žinomo šiitų dvasininko Nimro al Nimro egzekucija Saudo Arabijoje.

Dabar vėl atidaryta ambasada įsikūrė buvusiose savo patalpose Rijado diplomatų kvartale. Šalių suartėjimas įvyko tarpininkaujant Kinijai. Kovą Teheranas ir Rijadas susitarė vėl atidaryti savo ambasadas ir siekti santykių atnaujinimo. Saudo Arabija kol kas nepaskelbė, kada atvers savo ambasadą Teherane.

Saudo Arabija ir Iranas Artimuosiuose Rytuose varžosi dėl įtakos. Rijadas, pavyzdžiui, Jemeno kare remia vyriausybinius dalinius, o Teheranas palaiko šiitų husių sukilėlius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.