Žiniasklaida: popiežiui Pranciškus atvyko į ligoninę, jam atliekama apžiūra

Italijos naujienų agentūrų teigimu, 86 metų popiežius Pranciškus antradienį atvyko į ligoninę Romoje atlikti apžiūros. Kiek daugiau nei prieš du mėnesius jis ligoninėje buvo gydomas nuo bronchito.

Popiežiui ligoninėje atliekama apžiūra.<br>EPA-ELTA nuotr.
Popiežiui ligoninėje atliekama apžiūra.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 6, 2023, 2:22 PM

Popiežius atvyko į Gemelli ligoninės geriatrijos skyrių 10.40 val. vietos laiku (11.40 val. Lietuvos laiku), pranešė naujienų agentūros ANSA ir AGI. Nei Vatikanas, nei ligoninė naujienų agentūrai AFP iškart negalėjo to patvirtinti.

Praėjusio mėnesio pabaigoje Pranciškus buvo priverstas vieną dieną pailsėti dėl karščiavimo, Vatikano valstybės sekretorius dėl to kaltino nuovargį.

Antradieniais popiežius nerengia viešų audiencijų, o jo trečiadienio darbotvarkė nepakeista.

Antradienio sveikatos patikrinimas buvo suplanuotas, pranešė laikraštis „Repubblica“, remdamasis šaltiniu Vatikane. Leidinio teigimu, pontifikui atliekami specializuoti tyrimai.

Kai kovo pabaigoje Pranciškus buvo paguldytas į ligoninę, iš pradžių Vatikanas paskelbė tik vienos eilutės pranešimą, kuriame buvo sakoma, kad popiežius atvyko į Gemelli ligoninę pasitikrinti sveikatos, o apžiūra buvo suplanuota iš anksto. Tik vėliau paaiškėjo, kad Pranciškus buvo skubiai atvežtas į ligoninę dėl kvėpavimo sutrikimų. Jam buvo diagnozuotas bronchitas ir jis praleido ligoninėje tris paras, po to grįžo į Vatikaną vadovauti Velykų pamaldoms.

Pastaraisiais metais Pranciškus, dešimtmetį vadovaujantis 1,3 mlrd. pasaulio katalikų, patiria įvairių sveikatos problemų. Jam nuolat skauda dešinįjį kelį, kamuoja sėdmens nervo skausmai, bronchitas taip pat sukėlė didelį susirūpinimą dėl jo sveikatos ir paskatino spėliones dėl jo ateities.

Gruodį miręs Pranciškaus pirmtakas Benediktas XVI 2013 m. atsisakė pareigų dėl pablogėjusios sveikatos.

Nepaisant sveikatos problemų, Pranciškus ir toliau daug keliauja. Kita planuojama kelionė – į Lisaboną, rugpjūčio 2–6 d. jis ten dalyvaus Pasaulio jaunimo dienose.

Vis dėlto pernai liepą popiežius pripažino, kad būdamas tokio amžiaus ir susidurdamas su tokiais apribojimais, kai maždaug metus turėjo kliautis invalido vežimėliu, jis turėtų sulėtinti tempą, kad „galėtų tarnauti Bažnyčiai“. „Arba pamąstyti apie galimybę pasitraukti“, – tuomet sakė Pranciškus. Tačiau kovo mėnesį jis tvirtino kol kas neketinąs atsisakyti pareigų.

Gruodžio 31 d. miręs 95 metų Benediktas XVI nustebino pasaulį, kai 2013 m. paskelbė, kad atsistatydina. Tai buvo radikalus sprendimas, kokio nebūta nuo viduramžių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.