Buvęs JAV viceprezidentas M. Pence‘as oficialiai paskelbė sieksiantis JAV prezidento posto

Buvęs JAV viceprezidentas Mike‘as Pence‘as viešai paskelbė, kad sieks tapti respublikonų partijos kandidatu 2024 m. vyksiančiuose prezidento rinkimuose. „Šiandien prieš Dievą ir savo šeimą skelbiu, kad kandidatuoju į Jungtinių Valstijų prezidento postą“, – sakė jis trečiadienį tviteryje paviešintame vaizdo įraše. 64-erių politikas jau pirmadienį Federalinei rinkimų komisijai pateikė reikalingus dokumentus.

​Buvęs JAV viceprezidentas Mike‘as Pence‘as viešai paskelbė, kad sieks tapti respublikonų partijos kandidatu 2024 m. vyksiančiuose prezidento rinkimuose.<br>AP/Scanpix nuotr.
​Buvęs JAV viceprezidentas Mike‘as Pence‘as viešai paskelbė, kad sieks tapti respublikonų partijos kandidatu 2024 m. vyksiančiuose prezidento rinkimuose.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-07 14:50

M. Pence‘as, paskelbdamas apie savo kandidatavimą, meta iššūkį ir buvusiam prezidentui Donaldui Trumpui, kuris po savo pralaimėjimo 2020 m. dar kartą mėgins laimę. M. Pence‘as 2017–2021 m. buvo jo pavaduotojas. Šiuo metu abiejų jų santykiai sudėtingi.

JAV prezidento rinkimai numatyti 2024 m. lapkričio 5 d. Kas galiausiai taps oficialiu respublikonų kandidatu, paaiškės vadinamuose pirminiuose rinkimuose partijos viduje.

Paskelbęs apie savo kandidatavimą, M. Pence‘as, be to, išplėtė respublikonų kandidatų ratą. Žinomiausi jų be D. Trumpo yra Floridos gubernatorius Ronas DeSantis ir buvusi JAV ambasadorė Jungtinėse Tautose Nikki Haley.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Rusija pradėjo sausumos puolimą Charkive