Į ligoninę paguldytas popiežius iki birželio 18 d. atšaukė visas audiencijas

Popiežiui Pranciškui atsidūrus ligoninėje, iki birželio 18 d. atšauktos visos jo audiencijos. „Atsargumo sumetimais“ iki šios datos atšauktos visos audiencijos, trečiadienį pranešė Vatikano atstovas Matteo Bruni.

​Popiežius Pranciškus.<br>EPA-ELTA nuotr.
​Popiežius Pranciškus.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 7, 2023, 10:25 PM

86-erių pontifikas prieš tai buvo paguldytas į Gemelli ligoninę Romoje. Čia, taikant bendrąją nejautrą, jis dar trečiadienį turėjo būti operuotas dėl gresiančio žarnų nepraeinamumo. Popiežius ligoninėje liks dar kelias dienas.

Pasak M. Bruni, operacijos prireikė, nes po 2021 m. Pranciškui atliktos žarnyno operacijos paūmėjo simptomai.

Pastaruoju metu popiežiaus sveikatos būklė kėlė spėliones dėl jo ateities. Dėl besitęsiančių dešiniojo kelio skausmų ir išialgijos pontifikas didžiąją praėjusių metų dalį buvo prikaustytas prie vežimėlio. Kovo pabaigoje jis tris naktis praleido ligoninėje dėl bronchito.

Kovą Pranciškus pabrėžė, kad neketina atsistatydinti. Rugpjūčio pradžioje numatyta jo kelionė į Portugaliją, rugsėjo pradžioje į Mongoliją, o rugsėjo gale į Marselį Pietų Prancūzijoje.

Pranciškaus pirmtakas Benediktas XVI, kuris būdamas 95-erių 2022 m. gruodžio 31 d. mirė, įėjo į Bažnyčios istoriją, kai 2013-aisiais dėl sveikatos priežasčių atsistatydino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.