Kachovkos užtvankos sprogimas pasisuko netikėtai – nuo tvano okupantai gelbėjosi kardamiesi į medžius

​Rusijos „karo korespondentas“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kad nuo potvynio rusų kariai gelbėjasi tupėdami medžiuose. Jo vaizdo įrašą perpublikavo Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Heraščenka socialiniame tinkle „Twitter“.

Rusijos „karo korespondentas“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kad rusų kariai nuo potvynio gelbėjasi sėdėdami ant medžių.<br>Stop kadras.
Rusijos „karo korespondentas“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kad rusų kariai nuo potvynio gelbėjasi sėdėdami ant medžių.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2023, 12:46 PM, atnaujinta Jun 9, 2023, 12:50 PM

Rusija nevertina gyvybių, įskaitant ir savo karių“, – prie vaizdo įrašo parašė jis.

Antradienį Rusijos kariai susprogdino Kachovkos HE užtvanką, esančią Chersono srityje. Hidroelektrinės atkurti neįmanoma, vis dar tęsiama žmonių evakuacija iš užlietų teritorijų. 

Birželio 6 d. taip pat vyko masinė civilių gyventojų evakuacija iš laikinai Rusijos užimtos Chersono srities dalies nuosavomis transporto priemonėmis, kadangi okupantai jos nevykdė.

Kremliaus pajėgos trukdė žmonėms evakuotis, blokavo praėjimus, šaudė į bandančius išvykti. Kartu su vietiniais gyventojais bėgo ir rusai, persirengę civiliais gyventojais.

Rusijos okupantai nebuvo pasirengę Kachovkos hidroelektrinės susprogdinimo pasekmėms ir patyrė nuostolių – neteko gyvosios jėgos, įrangos ir ginkluotės, pranešama Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo birželio 8 d. suvestinėje.

Joje nurodoma, kad buvo sužeisti, žuvo ir dingo be žinios Rusijos kariuomenės septintosios desantinės pėstininkų divizijos ir 22-ojo armijos korpuso dalinio kariai.

Šie daliniai neteko kelių lauko sandėlių su šaudmenimis ir atsargomis, transporto priemonių ir šarvuočių bei kitos karinės technikos.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.