Gynybos pareigūnas: Vilniaus viršūnių susitikime Ukraina gaus stojimo į NATO algoritmą

Ukraina per Vilniuje vyksiantį NATO viršūnių susitikimą gaus stojimo į aljansą algoritmą, pareiškė Ukrainos gynybos ministro pavaduotojas Volodymyras Havrylovas. Apie tai Ukrainos gynybos ministerija pranešė „Telegram“.

 NATO kariai.<br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
 NATO kariai.<br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 10, 2023, 9:19 AM

V. Havrylovas sakė, kad liepos mėnesį vyksiančiame aukščiausiojo lygio susitikime NATO šalys priims sprendimą dėl tam tikros Ukrainos stojimo į aljansą procedūros.

Jis išreiškė viltį, kad, nepaisant bendru sutarimu grindžiamo sprendimų priėmimo mechanizmo ir aljanso valstybių narių veto teisės, didelių problemų dėl Ukrainos klausimo sprendimo nekils.

„Yra visi požymiai, kad Ukraina gaus tai, ko nori, tam tikru formatu, – sakė V. Havrylovas. – Jau dabar viršūnių susitikime Vilniuje Ukraina turi aiškiai suprasti, kad po karo, tarkime, per metus ar dvejus, kai bus atlikti tam tikri procedūriniai dalykai, mes tapsime NATO nariais“.

NATO aukščiausiojo lygio susitikimas vyks Vilniuje liepos 11–12 dienomis.

Ukrainos pusė visuose lygmenyse yra pareiškusi, kad patikinimų, jog „Ukraina taps aljanso nare“, kokius girdėjo per NATO aukščiausiojo lygio susitikimą Bukarešte 2008 metais, nebepakanka. Vietoj to Ukraina nori, kad NATO sąjungininkės suteiktų saugumo garantijas ir aiškią perspektyvą siekti visateisės narystės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.