Australijoje apvirtus autobusui su vestuvių svečiais žuvo 10 žmonių

Populiariame Australijos vyno regione netoli Sidnėjaus naktį įvyko avarija – apvirto vestuvininkus vežęs autobusas ir žuvo 10 žmonių, pirmadienį pranešė policija. Tai daugiausiai gyvybių nusinešęs autoįvykis šalyje per 16 metų.

​Populiariame Australijos vyno regione netoli Sidnėjaus naktį įvyko avarija – apvirto vestuvininkus vežęs autobusas ir žuvo 10 žmonių, pirmadienį pranešė policija. Tai daugiausiai gyvybių nusinešęs autoįvykis šalyje per 16 metų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
​Populiariame Australijos vyno regione netoli Sidnėjaus naktį įvyko avarija – apvirto vestuvininkus vežęs autobusas ir žuvo 10 žmonių, pirmadienį pranešė policija. Tai daugiausiai gyvybių nusinešęs autoįvykis šalyje per 16 metų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-12 08:07

Baltas autobusas vežė svečius iš vestuvių vietos vyno darykloje, kai sekmadienį vėlai vakare apvirto ant kairiojo šono ir atsidūrė ant šaligatvio šalia kelio atitvarų prie įvažiavimo į didelę žiedinę sankryžą.

Apie dešimt gelbėtojų, vilkinčių geltonomis liemenėmis, miglotą naktį atvyko į avarijos vietą ir padėjo į ligoninę nuvežti daugiau kaip 20 žmonių. Vieno paciento būklė buvo „kritinė“, o kitų 20 – „stabili“, pranešė policija.

Socialinėje žiniasklaidoje pasidalytose vestuvių nuotraukose matyti besišypsantys vakarėlio svečiai, susirinkę švęsti ant vietinės vyninės vejos, likus kelioms valandoms iki nelaimingo atsitikimo – daugiausiai gyvybių nusinešusios nelaimės nuo 2007 metų.

58 metų autobuso vairuotojui ligoninėje buvo atlikti „privalomieji tyrimai“, po to jis buvo suimtas ir laikomas areštinėje netoliese esančioje policijos nuovadoje, žurnalistams sakė laikinoji policijos komisaro pavaduotoja Tracy Chapman.

Jis bendradarbiauja su tyrimu ir „šiuo metu jokie kaltinimai nepareikšti“, tiriamos visos vairuotojo elgesio versijos, sakė ji.

Kai kurie keleiviai „sugebėjo išsilaisvinti ir patys ėmė teikti pagalbą“, sakė T. Chapman, pridurdama, kad vaikų autobuse greičiausiai nebuvo.

Manoma, kad keleiviai po šventės vyko į savo nakvynės vietą, sakė T. Chapman. Pasak jos, jokios kitos transporto priemonės į šią avariją nepateko.

Po šio įvykio užuojautą pareiškė šalies ministras pirmininkas Anthony Albanese. „Tai, kad tokia džiugi diena gražioje vietoje baigiasi tokiomis baisiomis žmonių aukomis ir sužalojimais, yra labai žiauru, liūdna ir neteisinga“, – sakė jis, perduodamas linkėjimus pasveikti į ligoninę patekusiems žmonėms ir dėkodamas gelbėtojams.

Hanterio slėnio regione gausu vynuogynų, kengūrų ir vietinės augalijos, todėl čia yra populiari turistinių ir grupinių išvykų vieta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.